Hengerelt a Kolozsvári CFR Medgyesen

Meggyőző játék, fölényes siker: a Kolozsvári CFR újabb három pontot szerzett a bajnokságban, a címvédő FC Viitorul után a Medgyesi Gaz Metan is behódolt Dan Petrescu csapatának.

A medgyesiek szombaton hazai bemutatkozásra készültek, de Cristian Pustai játékosai nem tudták jó eredménnyel meglepni a szurkolókat. Sőt, a drukkerek egy kisebb csoportja hangosan követelte a vezetőedző lemondását, amikor már végleg elúszni látszott a meccs. Tény: három forduló alatt a Gaz Metan egyszer sem nyert, ugyanakkor a 0:6-os gólarány is sokat elárul a csapat eddigi teljesítményéről. Pustai viszont nem szándékozik lemondani, ezt világossá tette a meccs utáni nyilatkozatában.

A jó iramú összecsapás első nagy helyzetét a fehér szerelésben játszó házigazdák hagyták ki, pontosabban Alexandru Buziuc, akit Emmanuel Culio hozott véletlenül ziccerbe egy teljesen elrontott visszapasszal. A Medgyes nyolcasa nagyot vágtázott, majd húsz méterről elvállalta a lövést, a labda pedig csak kevéssel suhant el a kapufa mellett.

Ezt követően a CFR játszott (gól)veszélyesebben, Alexandru Greab kapusra Urko Vera és Paulo Vinícius fejesénél is szükség volt. A vendégek végül a játékrész közepén avatták fel a medgyesi hálóőrt, az Alexandru Păun lerántásért megítélt büntetőt Culio középre helyezte, ami jó döntésnek bizonyult.

A gólszerzők között ugyan nem találkozunk a nevével, de remek teljesítményt nyújtott Ciprian Deac is, aki passzaival, beadásaival sokat hozzátett a sikerhez. A „vasutasok” kétgólos előnnyel vonultak a negyedórás pihenőre, a 36. percben a grúz csapatkapitány Akaki Khubutia hibázott utolsó előtti emberként, Deac Bryan Nouvier-t indította, a francia szélső pedig könnyedén befejezte az akciót.

A félidőben Pustai kettős cserével próbálta felrázni csapatát, de a vendéglátóknak nem akart összejönni a gólszerzés. A fiatal Darius Olarut a hatoson belül Vinícius blokkolta. Nem sokkal később a másik kapunál minden eldőlt: Nouvier beívelt labdáját Vera a kapuba bólintotta. A folytatásban kevés említésre méltó dolog történt, talán csak annyi, hogy Culio lábában ott volt a 0–4, de az argentin középpályás nem tudta gólra váltani az időközben becserélt Jeremy Bokila passzát.

A kategorikus győzelem ellenére Dan Petrescu talált kivetni valót a kolozsváriak játékában. A Chelsea egykori hátvédje amondó, a védekezésen annak ellenére is van mit csiszolni, hogy a CFR nem kapott gólt Medgyesen. Petrescu a meccs után elmondta, egyáltalán nem volt sima győzelem, nagyon meg kellett dolgozni érte. Véleménye szerint a Gaz Metan Stadionban még sok csapat fog pontokat veszíteni.

Román labdarúgó I. osztály – alapszakasz, 3. forduló

Medgyesi Gaz Metan–Kolozsvári CFR 0–3 (0–2)
gól: Emmanuel Culio (28., büntetőből), Bryan Nouvier (36.), Urko Vera (60.)

Hazaiak: Alexandru Greab – Sorin Bușu, Milan Perendija, Akaki Khubutia, Filip Zderic – Ovidiu Bic, Cristian Danci (Andrei Tîrcoveanu , a szünetben) – Sergiu Popovici (Alexandru Curtean, a szünetben), Alexandru Buziuc (Olivian Surugiu, 63.), Darius Olaru – Bojan Golubovics. Edző: Cristian Pustai.

Vendégek: Cosmin Vâtcă – Cristian Manea, Andrei Mureșan, Paulo Vinícius, Camora – Ovidiu Hoban, Emmanuel Culio – Alexandru Păun (Thierry Moutinho, 88.), Ciprian Deac, Brian Nouvier (Dan Nistor, 67.) – Urko Vera (Jeremy Bokila, 63.). Edző: Dan Petrescu.

A szombati játéknap első találkozóján a bukaresti Juventus és az FC Voluntari csapott össze a ploiești-i Ilie Oană Stadionban. Felejthető meccsen 0–0-s végeredmény született.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?