Liga 1: még nem szerzett gólt a CFR szombati ellenfele

Erdélyi alakulatok csapnak össze szombaton este a román labdarúgó I. osztály alapszakaszának harmadik fordulójában. A medgyesi Gaz Metan Stadionban először rendeznek mérkőzést az új bajnoki idényben.

Dan Petrescu csapatának a hétvégi lesz a legrövidebb kiszállása ebben a szezonban, a Kolozsvári CFR játékosaira és edzői stábjára csupán kétórás utazás vár.

Az újságíróknak nyilatkozó Petrescu pénteken visszafogottan beszélt a CFR győzelmi esélyeiről. A bukaresti edző nehéz idegenbeli mérkőzésre számít, visszaemlékezett, hogy a Szeben megyei városban az Unirea Urziceni együttesével sem tudott korábban nyerni.

Ettől függetlenül persze még a kolozsváriak számítanak a mérkőzés favoritjának, a „vasutasok” két forduló után négy ponttal állnak az élmezőnyben, miközben a Medgyes egy ponttal szerénykedik az utolsóelőtti helyen.

Cristian Pustai játékosai sem az FC Viitorul, sem a CSM Poli Iași kapuját nem tudták bevenni az előző fordulókban. Darius Olaru, a Medgyes 19 éves középpályása reméli ezúttal megtörik a gólcsendet.

Egyik oldalon sincsenek sérültek, a 21 órától kezdődő mérkőzésre a teljes keretek az edzők rendelkezésére állnak.

Román labdarúgó I. osztály, alapszakasz

A harmadik forduló programja

Péntek (július 28.)
18.30 FC Botoșani–Sepsi OSK
21.00 Concordia Chiajna–CSM Poli Iași

Szombat
18.30 Juventus București–FC Voluntari
21.00 Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR

Vasárnap
18.00 FC Viitorul–Dinamo
21.00 FSCB–CS U Craiova

Hétfő 21.00
​Astra Giurgiu–Temesvári ACS Poli


 

Kapcsolódók

Kimaradt?