Bemutatták a Székelyudvarhelyi KC új edzőjét

A szerb Dragan Djukics veszi át az elmúlt szezon végén távozó Vlad Caba helyét a Székelyudvarhelyi Kézilabda Clubnál. Az 54 éves vezetőedző szerződése a 2017/18-as idényre szól, hosszabbítási lehetőséggel.

Dragan Djukics 1962. augusztus 9-én született egy jugoszláviai kisvárosban, Arandjelovácban. Edzői karrierje első állomásaként szülővárosa csapatát irányította 1986 és 1993 között. Később többek között a szerb U-18 és U-20-as válogatottnál dolgozott.

Djukics a kétezres évek elején a Pick Szegednél edzősködött, majd 2009-ben egy újabb szezon erejéig visszatért a Csongrád megyei klubhoz, amelynél összesen három ezüstérmet szerzett a magyar bajnokságban.

Az SzKC új mestere pályafutása során Jordánia, Macedónia, Svájc, Nagy-Britannia, Izrael, illetve Montenegró férfi válogatottjának is volt a szövetségi kapitánya.

„Örülök, hogy itt lehetek. Ez egy új fejezet kezdete a klub számára. Nem csak az edző személye változott, hanem több új kézilabdázó is érkezett, így teljesen más csapat lesz az új idényre. Elkezdjük a felkészülést, hat hét áll a rendelkezésünkre, hogy a bajnoki rajtig minden egyes részletet pontra tegyünk” – idézi az szkc.ro a hétfőn bemutatott edzőt.

„Elsősorban nem szabad elfelejteni, hogy a kézilabda egy játék, melyet élvezni kell. Mind nekünk a pályán, mind pedig a szurkolóknak a lelátókon. Azt vallom, az eredményt a védekezés éri el, ezért nagy hangsúlyt fektetek rá. Amúgy meg a három mágikus szóban hiszek: munka, munka, munka” – nyilatkozta Djukics, aki a csapat célkitűzéséről annyit mondott, nem szeretne most ígéreteket tenni, de vannak álmai, amiért mindent meg fog tenni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?