Megváltozik a magyar bázisú jégkorongliga neve

A következő szezontól már nem a MOL olajvállalat lesz a magyar bázisú, de romániai csapatokat is felvonultató jégkorong-bajnokság névadó szponzora. A Magyar Jégkorong Szövetség a bécsi székhelyű Erste Bankkal kötött megállapodást.

Az Erste Group az osztrák szövetséggel is együttműködik, az osztrák pontvadászat hivatalosan Erste Bank Eishockey Liga (EBEL) néven fut. Érdekesség, hogy az EBEL-bajnok Vienna Capitals tartalékcsapata szeptembertől a magyar bajnokságban is elindul.

Az Erste Ligában három ország kilenc klubja vehet részt: Romániát a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub képviseli a sorozatban, Magyarországot a címvédő DVTK Jegesmedvék mellett a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvári Titánok, a Ferencváros, a MAC Budapest és az Újpest, Ausztriát pedig egyedüliként az EV Vienna Capitals.

Az elmúlt szezon mezőnyéből a Dunărea Galați, a HK Beograd és a Debreceni Hoki Klub esett ki.

„Az Erste Bank három évre kötelezte el magát a magyar hokiliga támogatása mellett. Az új szponzor és a Magyar Jégkorong Szövetség közös célja a sportág hosszútávú támogatása, a jégkorong további népszerűsítése. A megállapodást Such György, az MJSZ elnöke jelentős előrelépésnek tartja a sportág életében” – olvasható a Magyar Jégkorong Szövetség honlapjára feltöltött közleményben.

A sportág korábbi főtámogatója, a MOL Nyrt. szerdán jelentette be, hogy közel tíz év után véget ért kapcsolata az MJSZ-szel, ezalatt több mint egymilliárd forintot költött a magyar jégkorongsportra. Az MJSZ honlapján köszönte meg a támogatást, amelyet „a legnagyobb magyar vállalat 2008 óta mind anyagilag, mind pedig szakmailag hozzátett a sportág színvonalának növeléséhez”. Egyben jelezte, hogy 2017 év végéig a MOL a magyar válogatott főtámogatója, így az MJSZ továbbra is stratégiaipartnerként tekint a vállalatra. (MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?