FK Csíkszereda: továbbra is a másodosztályba jutás a cél

Nem változtak a Csíkszeredai FK célkitűzései az augusztus 26-án kezdődő új idényre vonatkozóan: továbbra is az a cél, hogy felkerüljenek a labdarúgó másodosztályba.

Nagy reményekkel indulnak neki 2017/2018-as szezonnak, amelyre új edzővel és új játékosokkal is készülnek. Az új idény kezdési időpontja ismert ugyan, de még nem tudják, hogy melyik csoportban, milyen csapatokkal játszanak majd. A másodosztályba való feljutás legutóbb csak egy karnyújtásnyira volt, ezért a játékosok állítása szerint a következő bajnokságban kétszáz százalékos erőbedobással dolgoznak azon, hogy meglegyen a feljutás.

Magyar sporthagyományok

„Furcsa és drámai körülmények között kaptunk ki a feljutást jelentő mérkőzésen. Amikor az embert kudarc éri, akkor elgondolkodik azon, hogy mit csinált rosszul, illetve mit csinálhatott volna jobban. Bármennyire is fájt a veszteség, az FK Csíkszereda továbbra is ugyanazzal a stratégiával fog fellépni. A célunk az, hogy visszahozzuk Erdélybe a jellegzetes magyar sporthagyományokat. Feltámasztanánk azt a mozgalmat, ami Trianon után jellemezte az erdélyi és partiumi magyar sportot. Nem hisszük, hogy ez a közösség nem érdemli meg, hogy ne csak eredményei, hanem magyarsága miatt is felnézzen a csapatra” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón Szondy Zoltán, a klub elnöke.

Kifejtette továbbá, hogy választhatnák a könnyebb utat, igazolhatnának akár jó moldvai játékosokat a csapathoz, de akkor elveszne a székelyföldi, magyar jelleg. A csapatnak ugyanis az anyagi háttér biztosított, de nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a magyar sporthagyományokat vigyék tovább. Szondy elmondása szerint, a román klubok vezetői tisztában vannak a magyar sporthagyományok különbségeivel, és teljesen nyitottak, elfogadóak az FK Csíkszereda által képviselt elvekkel kapcsolatban. Az FK Csíkszereda azon kevés klubok közé tartozik, amelynek négy junior csapata is lesz idéntől: U16, U17, U18 és U19-es csapatot is indítanak, szintén magyar fiatalokkal.

Szondy Zoltán azt is elmondta, hogy a klub szurkolóival szoros kapcsolatot ápolnak, akiknek rendszerint kikérik a véleményét a csapatot érintő legfontosabb döntések meghozatalában. Így született meg az az elhatározás, hogy ezentúl szervezetten látogatnak el például az első osztályba felkerült Sepsi OSK mérkőzéseire, viszonozva a háromszékiek gesztusát, amikor legutóbb ők szurkoltak Csíkszeredának.

Új vezetőedző érkezett, Hodgyai hazatért

A következő idényben új vezetőedző készíti fel a 29-31 játékosból álló csíkszeredai csapatot, amelynek a szezon kezdete előtt szűk két hónap áll rendelkezésre, hogy eddzen. Vágó Attila pályafutása során öt első és nyolc másodosztályú csapatot készített fel Magyarországon. A FK Csíkszeredánál a csapat korábbi játékosa, Ilyés Róbert másodedzőként segíti Vágó Attila munkáját.

„Nem titkolom, azért jöttem most ide, hogy feljuttassam a csapatot a labdarúgó másodosztályba. Ehhez természetesen jó játékosokra van szükségünk. Nagyon visszavárnánk Tamás Nándort, de a 2000-res korosztályból most érkezett hozzánk egy marosvásárhelyi és egy radnóti játékos is” – nyilatkozta az új vezetőedző, majd bemutatták a jelen lévő Hodgyai Lászlót és Csiszér Balázst, akik szintén a csapatot erősítik. Hodgyai egyébként most tért haza Csíkszeredába Magyarországról, ezért a sajtó jelenlétében vette át az új mezét.

Bajkó Barna csapatkapitány azt mondta, hogy a csapat 99 százalékban önmagát hibáztatja, hogy nem sikerült az előző idényben feljutni a másodosztályba, ezért adósnak érzik magukat, és törleszteni akarnak.

Az idény kezdete előtt több felkészülési meccset is játszik az FK Csíkszereda, többek között Temesváron, Győrben és Mosonmagyaróváron.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?