Kosárlabda-BL: kemény csoportba kerülhet a Kolozsvári U-BT

A svájci Mies-ben kisorsolták a kosárlabda Bajnokok Ligája (BCL) 2017/18-as idényének csoportjait, egyúttal a selejtező programja is elkészült.

A Kolozsvári U-BT a B-csoportba juthat be, ha ősszel sikerrel vesz két selejtezőkört. A román bajnokság első helyezettje szeptember 24-én vagy Boszniába, vagy Németországba utazik, a kolozsvári csapat ellenfele a KK Bosna Royal–MHP Riesen Ludwigsburg párharc győztese lesz.

Ha túljutnak a második fordulón, a következő körben a belga Basic-Fit Brussels csapatával mérkőznek meg Mihai Silvășan tanítványai.

A B-csoportban eddig a török Gaziantep, a francia Élan Chalon, a spanyol Iberostar Tenerife, a litván Neptunas, a lett Ventspils és a görög PAOK kapott helyet – a nyolcas két selejtezőből érkező klubbal lesz teljes.

Tavaly a Kolozsvári U-BT a második selejtezőkörben kikapott a török Uşak Sportif együttesétől, így átkerült a FIBA Európa Kupába, ahol aztán lemaradt a rájátszásról az erdélyi alakulat. A Bajnokok Ligája selejtezőjének vesztesei idén is ebben a sorozatban folytatják nemzetközi szereplésüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?