Magyar állampolgárságot szerezne a román tornászlány

Magyarországon folytatja pályafutását a 16 éves Olivia Cîmpian, a román tornászválogatott tagja hat év után hagyja el a dévai központot.

Az aradi származású sportoló szülei úgy döntöttek, lányuk fejlődése érdekében országot váltanak. Marcel Cîmpian, Olivia édesapja szerint Magyarországon teljes másképp kezelik az élsportolókat, mint Romániában.

„A törvényes utat választjuk, megpróbáljuk megszerezni a magyar állampolgárságot. Az a tény, hogy én Magyarországon voltam labdarúgó, segítheti az ügyet” – idézi a digi24.ro Marcel Cîmpiant, aki köszöntet mondott mindenkinek, aki eddig a lányával foglalkozott.


Olivia Cîmpian részt vett idén áprilisban a Kolozsváron rendezett tornász-Európa-bajnokságon, ahol összetettben a 23. helyen zárt. A 2016-os ifjúsági Eb-n bronzérmet nyert a román csapattal, a Top Gym elnevezésű bajnokságban pedig két aranyéremmel zárt Charleroi városában.

Ha az aradi tornászlány a jövőben Magyarországot szeretné képviselni a nemzetközi versenyeken, néhány éves eltiltással kell számolnia.

Kapcsolódók

Kimaradt?