Maria Erakovic ellen kezd Wimbledonban Simona Halep

Az újzélandi Maria Erakovic lesz Simona Halep ellenfele a wimbledoni tenisztorna első fordulójában, amely hétfőn kezdődik a londoni All England Club füves pályáin. 

A két játékos eddig csak egyszer találkozott, 2015-ben az amerikai nyílt teniszbajnokságon, akkor Erakovic (29 éves, 129. a WTA-világranglistán) Halep 6-2, 3-0-ás vezetésénél feladta. Halep (25 éves, 2 WTA) idén döntőt játszott Roland Garrosban, elődöntőt játszott 2015-ben Wimbledonban, tavaly pedig a negyeddöntőig jutott. 

Ha túljut az első fordulón, Halep ellenfele a brit Laura Robson és a brazil Beatriz Haddad Maia párharc győztese lesz. Ezt követően a nyolcaddöntőben az orosz Jelena Vesznyina, egy esetleges negyeddöntőben pedig a magyar származású brit Konta Johanna lehetne az ellenfele. 

A Wimbledonban másodikként kiemelt Halep idén két mérkőzést nyert füves pályán, Eastbourne-ben, majd csütörtökön 7-5, 4-6, 1-6 arányú vereséget szenvedett a dán Caroline Wozniackitól. 

Az elő fordulóban Monica Niculescu (29 éves, 51 WTA) a szlovákiai Magdalena Rybarikova (28, 85 WTA) ellen kezd, Sorana Cîrstea (27, 62 WTA) pedig a holland Kiki Bertens (25, 24 WTA) ellen játszik. Irina Begu (26, 69 WTA) ellenfele a brit Naomi Broady (27, 108 WTA) lesz, míg Ana Bogdan (24, 114 WTA) a kínai Ying-Ying Duan (27 ani, 64 WTA) ellen nyit. 

Ha az esélyeket tekintjük, akkor a negyeddöntőkben a Kerber - Kuznecova, Pliskova - Wozniacki, Cibulkova - Szvitolina, Konta - Halep párosítás alakulhat ki. 

Kimaradt?