Kilyén Szabolcs a Sepsi OSK új játékosa

A Sepsi OSK egy évre kölcsönvette az FC Viitorultól Kilyén Szabolcsot, a 19 éves szovátai hátvéd a sepsiszentgyörgyi labdarúgóklub hatodik új játékosa a nyári átigazolási időszakban.

Kilyén Szabolcs az elmúlt idényben a konstancaiak alapembere volt az UEFA Youth League elnevezésű sorozatban. Mind a hat mérkőzést végigjátszotta a nemzetközi kupában, szerepelt a védelem jobb- és baloldalán, illetve középhátvédként is. A Románia Kupában 27 percet kapott bizonyításra a CS Balotești ellen, ugyanakkor az U19-eseknél is pályára lépett egy kupameccsen. Kilyén Szabolcs tagja a korosztályos román labdarúgó-válogatottnak.

A sepsiszentgyörgyi klubhoz kapcsolódó hír, hogy a középcsatár Dragoș Huiban és a kapus Niczuly Roland szerződését is meghosszabbították, egészen 2019-ig.

A Sepsi OSK eddig nyári szerzeményei: Constantin Grecu, Victoraș Astafei, Patrick Petre, Cristian Oros, Claudiu Herea, Kilyén Szabolcs. Távozott: Ionuț Plămadă, Daniel Ene, Alexandru Țuțu, Vlad Olteanu.

A csapat június 26. és július 4. között a magyarországi Bükfürdőn edzőtáborozik, három felkészülési mérkőzés is szerepel a programban. Június 28-án a Gyirmót, július 1-én a Maribor, míg július 4-én a Dinamo Zagreb ellen lépnek pályára a fiúk.

Kapcsolódók

Kimaradt?