Konföderációs Kupa: két gólra is nemet mondott a videobíró

Mindkét vasárnapi mérkőzésen ig​énybe vették a FIFA Konföderációs Kupa játékvezetői a tesztelés alatt álló videobírót, a Portugália–Mexikó, illetve a Kamerun–Chile mérkőzésen is érvénytelenítettek egy gólt.

A Kazany Arénában az Európa-bajnok portugálok a 21. perc legelején vették be Guillermo Ochoa kapuját, de Ronaldóék gólöröme közben az asszitensek újranézték a támadást, és az egyértelmű leshelyzet miatt 0–0 maradt az állás. Később a portugálok kétszer is előnybe kerültek, végül azonban négygólos döntetlent játszottak a csapatok, a mexikóiak második egyenlítő gólját Hector Moreno a hosszabbításban szerezte.



A moszkvai Szpartak Stadionban a nemrég még Kolozsváron vendégeskedő chileiek uralták a Kamerun elleni találkozót. A Copa América győztesei az első félidő végén vittek végig sikeresen egy akciót, Arturo Vidal nagyszerű passza után Eduardo Vargas bevágta a ziccert, de hiába örültek a chileiek, a videobíró itt is közbeszólt. A dél-amerikai csapat végül nehezen, de bedarálta afrikai ellenfelét, Vidal és Vargas döntötte el a meccset. 

Korábban az oroszok kétgólos sikerrel mutatkoztak be, a jövő évi világbajnokság házigazdája Új-Zélandot győzte le a Konföderációs Kupa nyitómérkőzésén. Hétfőn 18 órától a Németország–Ausztrália meccs zárja a csoportkör első fordulóját.

FIFA Konföderációs Kupa, csoportkör, 1. forduló

Vasárnap

Kamerun–Chile 0–2 (0–0)
gól: Vidal (81.), Vargas (90+1.)

Portugália–Mexikó 2–2 (1–1)
gól: Quaresma (34.), Cédric (86.), ill. J. Hernandez (42.), H. Moreno (90+1.)

Szombaton

Oroszország–Új-Zéland 2–0 (1–0)
gól: Boxall (31., öngól), Szmolov (69.)

Hétfőn játsszák

18.00 Ausztrália–Németország (TVR 2, TVR HD)

A 2018-as vb 11 rendező városának 12 stadionjából négy mutatkozik be a mostani Konföderációs Kupán, amelyet Szocsi, Kazany, Szentpétervár és Moszkva lát vendégül. A világbajnok németeken és a házigazdán kívül a hat konföderáció – Afrika, Ázsia, Dél-Amerika, Európa, Észak- és Közép-Amerika, valamint Óceánia – bajnoka szerepel a tornán. (MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?