Ez fájhatott a román kézilabda-válogatottnak

Sorsdöntő mérkőzést veszített el Románia férfi kézilabda-válogatottja a jövő évi, horvátországi Európa-bajnokság selejtezőjében.

A románok a kettes számú kvalifikációs csoport ötödik fordulójában a fehéroroszokat fogadták Craiován. A csütörtök délutáni mérkőzést a vendégek tíz góllal, 32:22 arányban nyerték meg, ezzel a szerbekkel karöltve kijutottak az Európa-bajnokságra.

Érdekesség, hogy a fehérorosz válogatott egyik legjobbja az az Ivan Mackevics volt, aki éppen a román nemzeti ligában, a Bukaresti Steaua csapatánál szerepelt egészen az elmúlt szezon végéig. A fehérorosz kapus szenzációs formában védett, ahogy az alábbi videon is látható.

A nagy különbségű vereséggel Románia távolt került a kijutástól. A katalán Xavier Pascual Fuertes által irányított válogatott kevés esélye van, hogy legjobb csoportharmadikként zárja a selejtezőt.

Időközben a magyar férfi kézilabda-válogatott 35–23-ra győzött Lettország vendégeként, így az utolsó forduló előtt biztosította kijutását a januári horvátországi tornára. A selejtezősorozatban az utolsó mérkőzésüket vasárnap Veszprémben a hollandok ellen játsszák a magyarok. Azon a találkozón búcsúzik a távozó szövetségi kapitány, Javier Sabaté – írja az MTI.

Kimaradt?