Válogatott kézilabdázókkal erősít az SzKC

A Székelyudvarhelyi Kézilabda Club horvát szélső érkezését jelentette be csütörtökön, az SzKC vezetősége nemrég egy ukrán átlövővel is szerződést kötött.

Antonio Kovacevic 2010-ben ezüst, hat évvel később pedig bronzérmet nyert a horvát válogatottal az Európa-bajnokságon. A tapasztalt, 30 éves játékos sokáig Horvátország elsőszámú klubjában, a PPD Zágrábban szerepelt, a legutóbbi idényt nevelőegyesületénél, az RK Dubravában töltötte.

​Kovacevic-hez hasonlóan a másik új igazolás, az ukrán Vjacseszlav Szadovij is játszott már a Bajnokok Ligájában, 2013 és 2016 között a szlovák Tatran Presov mezében szórta a gólokat. Szadovij oszlopos tagja az ukrán válogatottnak, amellyel a jövő évi horvátországi Európa-bajnokságra szeretne kijutni.

Korábban meghosszabbította a szerződését az SzKC-nál Goran Kuzmanoszki, Andrei Mihalcea és a csapatkapitány Tálas Huba. Igaz, több meghatározó játékos is elhagyta a klubot: Petar Jokanovics Luxemburgban folytatja pályafutását, Szász András és Chike Onyejekwe a CSM București-hez távozott, Josip Peric új klubja a Dunărea Călărași, Mitar Makrez a tervek szerint Magyarországon kézilabdázik tovább, míg a házi gólkirály Vitalij Komogorov a Dinamóhoz igazolt.

Április közepén Vlad Caba vezetőedző benyújtotta felmondását a székelyudvarhelyi klubnál, ez után a csapat irányítását Goran Kuzmanoszki edző-játékos vette át.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?