Hosszabbított a Csíkszeredai Sportklub cseh támadója

Két évvel meghosszabbította a szezon végén lejárt szerződését Radim Valchar, a Csíkszeredai Sportklub férfi jégkorongcsapatának cseh légiósa – olvasható a kék-fehérek közösségi oldalán.

Radim Valchar a Boxers de Bordeaux-t elhagyva szezon közben csatlakozott a székely csapathoz, amelynél szépen termelte a pontokat. A MOL Ligában 24 meccsen 27 pontot szerzett, a román bajnokság alapszakaszában 24 meccsen 46 pontig jutott, a rájátszásban pedig kilenc gólt és hat asszisztot jegyzett.

​A 28 éves cseh jégkorongozó több mint száz mérkőzést játszott hazája korosztályos válogatottjaiban, a 2014/15-ös idényben pedig francia bajnoki címet nyert a Gap színeiben. Valchar az első külföldi hokis, akit a Csíkszeredai Sportklub megerősített posztján. Szintén a csíkiakhoz kapcsolódó hír, hogy Péter Róbert 33 éves befejezi karrierjét.

„A sportolót a kék-fehér alakulat szerette volna soraiban tudni a következő idényre is, ám a Péter Róbert úgy döntött, hogy az edzői szakmába szeretne beletanulni” – jelezte korábban a Sportklub.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?