Minisztériumi engedélyt kértek a szentgyörgyi stadion korszerűsítéséhez

Minisztériumi jóváhagyást kért a Sepsiszentgyörgyi Municípiumi Sportklub, hogy engedélyezzék az állami tulajdonban lévő sportbázis korszerűsítését. A Sepsi OSK focicsapat ugyanis Sepsiszentgyörgyön szeretné játszani az első ligás mérkőzéseit.

George Carcadia, a sportklub igazgatója a helyi sajtónak elmondta: bár sok bírálatot kapott miatta, de egyetért azzal, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat átvegye a futballpályát az öltözőt és a lelátókat, hiszen ha a tulajdonos Ifjúsági és Sportminisztérium nem akar ott beruházni, hagynia kell, hogy mások megtegyék.

A Sepsi OSK vezetősége be szeretne fektetni a stadion korszerűsítésébe, hogy az megfeleljen a Román Labdarúgó Liga és az első ligás mérkőzéseket közvetítő tévétársaság elvárásainak – számolt be George Carcadia, aki beadványban fordult a szaktárcához.

A Sepsiszentgyörgyi Municípiumi Sportklub vezetője rámutatott: egyeztetett a polgármesteri hivatallal, így a focipálya, az öltözők és a lelátók hamarosan az önkormányzat tulajdonába kerülhetnek, viszont ragaszkodik ahhoz, hogy a Szabó Kati Sportcsarnok és a sportszálló az MSC tulajdonában maradjon.

Mint arról beszámoltunk, a Sepsi OSK-nak rendkívül rövid idő áll rendelkezésére a sepsiszentgyörgyi focipálya korszerűsítésére, hiszen a Liga 1-es bajnokság július 15-én kezdődik. A sepsiszentgyörgyi labdarúgóklub várhatóan Brassóban kezdi el a bajnokságot, de az ottani pálya fejlesztésébe is be kell fektetnie.

Korábban Kertész Dávid, a Sepsi OSK alelnöke arról számolt be, hogy a sepsiszentgyörgyi stadionban előregyártott betonelemekből építik meg az újabb lelátókat, amelyek révén a jelenlegi 2000 férőhelyes stadiont 4500 férőhelyesre bővítik. Emellett konténerekből képezik ki a szükséges fedett lelátókat, így az igényelt 300 helyett 1000 fedett lelátó áll majd a vendégek és sajtó rendelkezésére.

Időközben a „Sepsi OSK szurkolók oldala” nevű Facebook-oldalon megosztott fényképek szerint a sepsiszentgyörgyi stadionban megkezdődtek a földmunkák a lelátók bővítése érdekében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?