Vasile Miriuță: „Beszéltem Diószegi Lászlóval, de...”

Vasile Miriuță a Digi Sportnak nyilatkozva megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy volt egy beszélgetése Diószegi Lászlóval, a Sepsi OSK labdarúgóklub tulajdonosával, de a Kolozsvári CFR-től eltávolított tréner leszögezte, hogy nem lesz a székelyföldi csapat vezetőedzője.

Szerdán a Gazeta Sporturilor oldalán jelent meg a hír, hogy Diószegi László felvette a kapcsolatot Miriuțával, akinek állítólag szerződést ajánlott. Ezt az értesülést Miriuță később cáfolta egy televíziós műsorban:

„Őszinte leszek, beszéltem Diószegi Lászlóval, jól ismerem a Sepsi elnökét. Nem esett szó azonban arról, hogy átvegyem a csapatot, a csapatnak van edzője. Baráti viszonyban vagyunk, ennyi. Nem sietek, szeretnék egy jó projektet találni” – mondta az edző, akit nemrégiben Dan Petrescura cserélt a kolozsvári klub vezetősége.

Miriuță szerint a CFR vezetői nem tartották a szavukat, gyakorlatilag hülyének nézték őt. „Erdélyben nem létezik becsület és semmit sem ér az adott szó. Egyet mondtak, mást csináltak. Már elkészítettem a programot, összeállítottam a játékoslitákat, nem mentem nyaralni a családommal... Nem tűnik sportszerűnek, ahogy Dan Petrescu eljárt. Az sem, amit Mara (Bogdan Mara, a CFR egyik ügyvezetője – szerk. megj.) mondott, hogy csak akkor folytatják velem a munkát, ha a klub fizetésképtelenségi eljárás alatt marad. Tehát Miriuță hülye lenne?" – fakadt ki a korábbi magyar válogatott labdarúgó.

A Sepsi OSK Valentin Suciu vezetésével jutott fel az élvonalba. A 36 éves edző eddig egyetlen Liga 1-es csapatot sem irányított.

A Sepsi OSK időzköben bejelentette első nyári igazolását, ő a Dinamónál is megfordult Constantin Grecu (29 éves craiovai balhátvéd).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?