Románia–Chile: ezt nyilatkozták az edzők

A román labdarúgó-válogatott kétgólos hátrányból fordítva nyert Chile ellen kedd este a Kolozsvár Arénában. Christoph Daum köszönötét fejezte ki a játékosainak, amiért az elveszített varsói vb-selejtező után pozitívak maradtak. Juan Antonio Pizzi szerint a 3–2-es hazai sikerrel végződött felkészüli meccs végeredményét nagyban befolyásolta Gary Medel kiállítása.

Christoph Daum: „Szeretnék köszöntet mondani a szurkolóknak, akik kilátogattak a stadionba. Úgy emlékszem, azt mondták, nem tudok nyerni Kolozsváron, de akkor ennek most vége. A drukkerek hajszoltak minket a győzelembe, a támogatásuk pedig nagyon fontos számunkra. Másodsorban a játékosoknak is köszönettel tartozom, hiszen pozitívan reagáltak a kritikákra, amiket a lengyelországi teljesítmény után kaptunk. Fontos a győzelem, de most láthattuk, mit jelent nagy sebességgel és pontosan játszani, szeretném, hogy több ilyen típusú meccsünk legyen. A csapat egységes volt, ezt most éreztem először a válogatottnál. Olyanok voltak, mint valami gyermekek, mindenki odaadóan játszott, beleadtak mindent – ez jó jel.”

Juan Antonio Pizzi: „A mérkőzés elején mutatott játékunkkal elégedett vagyok, kialakítottuk a különbséget, de a kiállítás után minden megváltozott. Tíz emberrel sokkal nehezebb volt tartani a szintet, holott az elkötelezettséggel nem volt baj, ugyanazt láttam a csapaton, mint az előző meccseken. Egyenlő létszámnál rá tudtuk erőltetni a játékunkat az ellenfélre. Sajnos, az eredményt nem tudtuk megtartani, de maradjunk inkább a jó dolgokkal: agresszíven, sokáig fölényben fociztunk.”

A chilei válogatott vasárnap (június 18-án) este 21 órakor, Kamerun ellen mutatkozik be az oroszországi FIFA Konföderációs Kupán. A dél-amerikai bajnok csoportjában még Ausztrália és Németország szerepel.

A román válogatott következő mérkőzését Örményország ellen játssza szeptember 1-jén a bukaresti Nemzeti Arénában. Hat forduló után a két csapat egyaránt hat ponttal szerénykedik az európai vb-selejtező E-jelű csoportjában.

Kapcsolódók

Kimaradt?