Székely edző a magyar labdarúgó-válogatott élén?

A székelyudvarhelyi László Csaba is a Magyar Labdarúgó Szövetség jelöltjei között található a szövetségi kapitánya posztra – írja a Népszava Online.

A magyar sajtóban biztosra veszik, hogy az andorrai kudarc Bernd Storck utolsó mérkőzése volt a válogatott élén. A német edzővel a csapat kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra, ahol a várakozásokon felül teljesített, a világbajnokságról viszont nagy valószínűséggel lemaradnak Dzsudzsák Balázsék.

A vb-selejtező hatodik fordulójában a válogatott csúfos vereséget szenvedett el attól az andorrai együttestől, amely 13 éve először tudott tétmérkőzést nyerni. A pireneusi miniállam csapata – amely amatőr játékosokból áll és 186. a világranglistán – a pénteki, 1–0-ás győzelmét megelőzően 2004 októberében, Macedónia ellen szerzett három pontot tétmérkőzésen.

Az andorrai kudarc után a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján közölte, hogy Bernd Storcknak az MLSZ elnöksége előtt kell beszámolnia a mérkőzésről. „Csányi Sándor kezdeményezte, hogy az Andorra elleni vereséget követően a szövetség elnöksége a jövő heti ülésén hallgassa meg Bernd Storck szövetségi kapitányt, és a beszámolója után az elnökség tárgyaljon a kialakult helyzetről” – áll a rövid közleményben.

A nepszava.hu információi szerint az elnökségi tárgyalás csak formalitás, Bernd Storckot menesztik posztjáról, az utód pedig László Csaba lehet. Az 53 éves székelyföldi szakember edzői karrierje során a ugandai és a litván válogatottat is irányította.

László Csaba legutóbb Felvidéken edzősködött, vezetésével a szezont gyengén kezdő FC DAC 1904 megmenekült a kieséstől, szerződését azonban nem hosszabbították meg. A DAC vezetőedzője a következő idényben a Budapest Honvédot bajnoki címig vezető Marco Rossi lesz.

Címlapfotó: fcdac.sk

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?