Bernd Storck türelmes játékot vár Andorra ellen

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint nyugodtan kell játszania a magyar labdarúgó-válogatottnak pénteken a házigazda Andorra elleni világbajnoki selejtezőn.

„Budapesten tapasztalhattuk, hogy keményen futballozik az ellenfél, nehéz feltörni a védelmét, hazai pályán pedig még inkább igaz ez: Svájc és Lettország is csak egy góllal tudott győzni Andorrában” – idézi a szakvezetőt a magyar szövetség honlapja. Storck az Andorrában rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, különösen a támadóharmadban kell jó döntéseket hoznia csapatának. Mint elárulta, Kádár Tamás egyelőre kisebb sérüléssel bajlódik, így az ő játéka kérdéses. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint törekedniük kell rá, hogy minél előbb megszerezzék az első gólt, és nyugodtan tudjanak futballozni. Az al-Vahda 30 éves támadójátékosa hozzátette, tisztában vannak vele, hogy az andorrai együttes keményen játszik és elsősorban a védekezéssel foglalkozik majd, de ezt fejben fel kell dolgozniuk. Dzsudzsák beszélt arról is, hogy a hétfői, Oroszország elleni felkészülési mérkőzésen elszenvedett 3–0-s vereséggel nem foglalkoznak, azt a találkozót majd a vb-selejtező után elemzik. 

A tavaly novemberi, 4–0-s magyar sikerrel zárult budapesti összecsapáson Andorra ellen gólt szerző Gyurcsó Ádám szerint a saját játékukkal kell foglalkozniuk. „Teljesen mindegy, hogyan, de ezt a meccset be kell húzni” – hangsúlyozta a lengyel Pogon Szczecin szélsője. Koldo Álvarez, az andorrai válogatott szövetségi kapitánya szeretné, ha csapata megismételné a Feröer-szigetek ellen mutatott teljesítményt, amikor az együttese megszerezte első pontját a selejtezősorozatban.

„Alapvetően ugyanazt szeretnénk játszani, mint Feröer ellen. A sok hiányzó játékos mindig fájó egy ilyen kis csapatnak, mint a miénk, de a legfontosabb, hogy akik itt vannak, a lehető legjobban teljesítsenek” – vázolta terveiket a szakember.

Az Andorra–Magyarország világbajnoki selejtező-mérkőzés pénteken 21.45-kor kezdődik Andorra la Vellában

Kapcsolódók

Kimaradt?