FRISSÍTVE - Ünnepel Sepsiszentgyörgy: feljutott az élvonalba a Sepsi OSK

FRISSÍTVE: Egy fordulóval a román labdarúgó másodosztály szezonjának vége előtt elkelt a második egyenes feljutást érő hely is: a Juventus Bukarest mellett a Sepsi OSK szerepelhet jövőre az élvonalban. Az Aradi UTA osztályozót játszik a Liga 1-es tagságért. Vasárnap este több száz fős ünneplő tömeg várta a városban a sporttörténelmet író sepsiszentgyörgyi csapatot.

A székelyföldi csapat vasárnap kora délután a Resicabányai Metalul pályáján harcolta ki a sporttörténelmi jelentőségű sikert. A vendégek Issa Thiaw 88. percben értékesített büntetőjével 1–0-ra nyertek, ezzel öt pontra nőtt a különbség az OSK és az UTA között. Székelyföldet eddig csak marosvásárhelyi csapatok képviselték a legfelsőbb osztályú román labdarúgó-bajnokságban.

A Sepsi OSK néhány napja nagy segítséget kapott a CS Balotești együttesétől, amely nem akármilyen meglepetésre 2–1-re nyerni tudott Aradon. A biztos harmadik aradiak a Liga 1 alsóházának hatodik helyezettjével játszhatnak osztályozót, ezt a pozíciót pillanatnyilag a Temesvári ACS Poli foglalja el.

A tavaly még a harmadik vonalban érdekelt sepsiszentgyörgyi csapat alaposan túlszárnyalta szezon eleji célkitűzését, a játékoskeret bemutatásakor a klub vezetői még a középmezőny elérését tartották reálisnak. Diószegi László klubtulajdonos decemberben azt nyilatkozta a Maszolnak, hogy nagyon szép lenne, ha meg tudnák tartani az akkori harmadik helyet, ami osztályozót érne számukra. A Sepsi OSK pályájá nem felel meg az élvonalbeli bajnokság követelményeinek, a csapat ideiglenes otthona így Brassó lehet.

Hadnagy Attila 33 mérkőzés alatt 27 gólt jegyzett szülővárosa csapatában, míg Vlad Bujor és a szenegáli Issa Thiaw egyaránt nyolc találatnál jár. A 21 győzelemmel, hét döntetlennel és 5 vereséggel álló piros-fehérek az utolsó fordulóban a CS Mioveni-t fogadják, a találkozót június 3-án (szombaton) rendezik 14 órai kezdéssel.

Román labdarúgó II. osztály, 37. forduló – eredmények

Resicabányai Metalul–Sepsi OSK 0–1
Chindia Târgoviște–Unirea Tărlungeni 3–0 (játék nélkül)
CSM Râmnicu Vâlcea–Dunărea Călărași 0–3 (játék nélkül)
CS Balotești–Temesvári ASU Poli 3–2
Foresta Suceava–Szatmárnémeti Olimpia 0–4
Dacia Unirea Brăila–Juventus București 0–3

Az FC Academica Clinceni és az Aradi UTA szabadnapos volt.

Brassói FC–Nagyváradi Luceafărul 1–1

Az élmezőnyben: 1. Juventus 81 pont, 2. Sepsi OSK 70 pont, 3. Aradi UTA 65 pont, 4. CS Mioveni 48 pont, 5. Chindia Târgoviște 57 pont, 6. Brassói FC 56 pont.

FRISSÍTÉS: Ünnepel a város

A sepsiszentgyörgyi csapatot vasárnap este több száz fős ünneplő szurkolói csapat várta a város központjában.

Kapcsolódók

Kimaradt?