Vereségeket hozott, de így is a csíki foci legfényesebb napja volt péntek

Nem hozott áttörést a pénteki játéknap a csíkszeredai labdarúgásnak: először az U17-esek maradtak alul a kupadöntőben a Bukaresti Dinamóval szemben, majd a felnőtt csapat szenvedett el meg nem érdemelt vereséget nevető harmadikként a másodosztályba feljutó Știința Miroslavától.

A csíkszeredai labdarúgás legfényesebb napja volt a pénteki, és elmondható ez akkor is, ha két vereséget hozott.

Az FK Csíkszereda U17-es korosztályos csapata a fővároshoz közeli Voluntari-on a klub beszámolója szerint „egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet” a patináns Bukaresti Dinamo fiataljai ellen. A végig építkező csíki csapat azonban 2–0 arányú vereséget szenvedett egy második félidő eleji, és egy hajrában szerzett góllal.

A felnőtt csapat hazai pályán a másodosztályba való feljutásért játszott a Știința Miroslava ellen. A végig kezdeményező és a meccset uraló székelyeknek azonban nem kedvezett a szerencse. Csupán két érvénytelen lesgólig és kapufáig jutottak el, holott végigtámadták a teljes mérkőzést.

A Miroslava alig jutott el a csíkiak kapujáig, a 65. percben azonban egy megpattanó labda a hálóba jutott. A végeredmény 1–0 maradt, és mivel a feljutás másik várományosa, a tabellát sokáig vezető Szászhermányi FC mindössze döntetlent ért el a Pașcani-i MFC ellen, végül a végig harmadik helyen „sompolygó” Miroslava szerezte meg a feljutás jogát.

Az FK Csíkszereda a gyengébb gólarány miatt a bajnokság harmadik helyén végzett a Miroslava és a csíkiakkal azonos pontszámmal záró Szászhermány mögött. A harmadosztályban maradt egyébként az Atletico Vaslui elleni meccset zöldasztalnál 3–0-ra megnyerő, 12. helyen végző Székelyudvarhelyi FC is, amely azért nem esik ki, mert a harmadik liga többi szériájában van nála kevesebb pontszámmal végző 12. helyezett csapat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?