Hargita megyei többséggel tartották az első Time Attack-bajnokságot

Temesvári győzelemmel zárult csütörtökön az első romániai Time Attack bajnokság Kézdivásárhelyen, ahol a csíkszeredai Richy Racing Team főszervezőként a legnépesebb csapattal volt jelen.

Múlt héten számoltunk be arról, hogy a csíkszeredai Richy Racing Team szervezi  az autós Time Attack pályabajnokságot Kézdivásárhelyen, amelyet a Román Autósport Szövetség is jóváhagyott. Tizennégy Hargita megyei autós vett részt a versenyen.

A premierszámba menő verseny délután fél ötig az időjárás is kedvezett a megmérettetésnek, ekkor azonban eleredt az eső és a versenyigazgató a résztvevők biztonsága érdekében megállította a második futamot. Negyedórás szünetet követően a verseny újraindult, ám a résztvevők nem tudtak jobb időket autózni, mint az első futamban, mert az eső mellett a nedves pálya is megnehezítette a résztvevők dolgát.

A viadalra egyébként összesen harminchat pilóta nevezett be: Csíkszeredából kilencen, Székelyudvarhelyről hárman, Gyergyószentmiklósról ketten gondolták úgy, hogy közúti használatra gyártott autóikkal szép eredményt érhetnek el. A házigazda Háromszékről két versenyző vett részt a futamokban, de Maros, Temes, Szatmár és Brassó megyéből, valamint Bukarestből is érkezte versenyzők.

A Time Attack pályaverseny szabályai lazábbak, mint más autósportban: itt nem kötelező bukókeret az autóba, ugyanakkor a különleges pilótaöltözetet is javasolják, de nem kötelezik. Fejvédő nélkül nem lehet elrajtolni. Érdekessége a versenynek, hogy kiskorúak is részt vehetnek azon, abban az esetben, ha elkíséri őket egy tapasztalt pilóta vagy navigátor.

Két ilyen sportoló is indult a kézdivásárhelyi versenyen, a 13 éves csíkszeredai Bartha Mózes és a nyárádszeredai Kiss Szilárd.

A versenyzők öt kategóriában álltak rajthoz, de külön díjazták a dízelautósokat és az ifjúságiakat. A legjobb pályaidőt (1 perc 6,041 másodperc) Alexandru Krepelka érte el, második lett Bogdan Samoila és Marticsek Zoltán, mindhárom versenyző temesvári.

A Hargita megyeiek közül a gyergyószentmiklósi Elekes Róbert volt a leggyorsabb megelőzve a csíkszeredai Dósa Hubát és a székelyudvarhelyi Miklós Attilát. Érdekesség, hogy Szabó Attila és fia, Szabó Botond ugyanazzal az autóval versenyzett egymás ellen. A viadalt az apa nyerte, mindössze 3,6 századmásodperc volt kettejük között a különbség.

Eredmények

1-es géposztály: 1. Miklós Attila (VW Lupo GT, Székelyudvarhely), 2. Kiss Szilárd (Opel Astra, Nyárádszereda), 3. Veres Nándor (VW Golf V), 4. Bartha Mózes (Opel Corsa, mindketten Csíkszereda).

2-es géposztály: 1. Mircea Samuil (Honda Civic), 2. Niturab Florin (Peugeot 106), 3. Balan Cosmin (Renault Twingo), 4. Hategan Nicolae (Honda Civic), 5. Nagy Csaba (Honda, mindketten Csíkszereda).

3-as géposztály: 1. Martincsek Zoltán (Peugeot 205 GTI), 2. Surubaru Mihai (Honda CRX), 3. Ciurea Mihai (Toyota Celica), …5. Vargyasi Zoltán (Mazda MX5, Csíkszereda), …8. Vizoli Arnold (Ford Fiesta, Gyergyószentmiklós), …11. Hategan Mircea (BMW 316i, Csíkszereda).

4-es géposztály: 1. Bedő Barna (BMW M3, Kézdivásárhely, 2. Szabó Attila, 3. Szabó Botond (mindketten Skoda Fabia, Csíkszereda).

Dízel kategória: 1. Samoila Bogdan (Seat Ibiza), 2. Maduta Adrian (Peugeot 306), 3. Miklós Attila (Alpina D3), …5. Gergely Emil (Rover 225, mindketten Székelyudvarhely).

Junior kategória: 1. Kiss Szilárd, 2. Bartha Mózes.

Nyílt verseny: 1. Krepelka Alexandru (Honda Civic), 2. Samoila Bogdan (Seat Ibiza), 3. Elekes Robert (Nissan 200XS, Gyergyószentmiklós), …6. Dósa Huba (VW Corrado, Csíkszereda), 7. Miklós Attila (Alpina D3, Székelyudvarhely), …11. Paranici Nelu (BMW, Csíkszereda), 12. Gergely Emil (Rover 225, Székelyudvarhely).

Csapatok: 1. Richy Racing Team-WRT Parts (Vargyasi Zoltán, Hategan Mircea, Hategan Nicolae, Nagy Csaba, Miklos Attila), 2. Richy Racing Team (Bartha Mózes, Vizoli Arnold, Elekes Róbert, Szabó Botond, Kiss Szilárd).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?