Sorsdöntő futballmérkőzésekre készül az FK Csíkszereda

A közelgő hétvégén két fontos mérkőzésben is érdekelt az FK Csíkszereda: pénteken 11 órától kupadöntőt játszik az U17-es csapata a Bukaresti Dinamóval a fővárosban, a felnőtt csapat pedig 18 órától a labdarúgó másodosztályába való feljutásért küzd a Ştiinţa Miroslava ellen, hazai pályán.

A csíkszeredai futball történetében mérföldkőnek számító mérkőzésekre való felkészülésről, az ifi, valamint a felnőtt csapat elvárásairól tájékoztatták a sajtót kedd délelőtt. Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke még a meccsekre való felkészülésekről való beszámoló előtt emlékeztetett, hogy tavaly még arról számoltak be, hogy a 2000-es korosztályból több játékost is meghívtak a magyar válogatott utánpótláscsapatába. Idén román részről is megtört a jég: ugyanebből a korosztályból a csíkszeredai csapat egy játékosát, Becze Tamást hívták meg a román utánpótlás-válogatottba. A játékos a Macedónia elleni mérkőzésen áll először pályára a román csapat színeiben.

Mérföldkőhöz érkeztek

A Miroslava elleni mérkőzéssel kapcsolatban Varga Károly szakmai igazgató kifejtette, hogy az elmúlt hónapokban azért dolgoztak kitartóan, hogy a mérföldkőhöz – amely mind a város, mind pedig a Székelyföld számára nagy jelentőséggel bír – elérjenek. „Most is azt kérjük, hogy a város apraja-nagyja jöjjön ki szurkolni a meccsre. A korábbi mérkőzésekre Sepsiszentgyörgyről és Vásárhelyről is érkeztek szurkolók, reméljük, pénteken ismét jó lesz a hangulat. Azért dolgoztunk az elmúlt hónapokban olyan keményen, hogy elérjünk ide” – fejtette ki a szakmai igazgató, hozzátéve, hogy az FK Csíkszereda egyértelműen a mezőny legjobb csapata, amelyet a Szászhermány ellen folytatott legutóbbi mérkőzésen is bebizonyítottak.

Lengyel Roland, az FK Csíkszereda vezetőedzője azt mondta, hogy másfél évvel ezelőtt azért érkeztek Varga Károllyal Csíkszeredába, hogy fellendítsék az székelyföldi futballt, és nem titkolt céljuk volt az, hogy a csíkszeredai csapatot feljuttassák a másodosztályba. „Most egyetlen lépésre vagyunk ennek a célnak a megvalósításától. Ismerjük jól az ellenfelet, nem tudnak újat nyújtani nekünk. Olyan játékosok vannak a csapatban, akik el tudnak dönteni egy ilyen meccset” – jelentette ki a vezetőedző.

Bajkó Barna csapatkapitány a játékosok szemszögéből kifejtette, hogy erre a meccsre is ugyanúgy készülnek, mint az előzőek közül bármelyikre. Mint mondta, tisztelik az ellenfelet, azonban azzal is tisztában vannak, hogy mi a meccs tétje. „Történelmet szeretnénk írni ezzel a mérkőzéssel, de tudjuk, hogy minden ott helyben, a meccs pillanataiban dől majd el. A Szászhermány elleni mérkőzésen megtapasztaltuk azt, hogy milyen sokat jelent a jó szurkolótábor. Nagyszerű lelkesedést tapasztaltunk a részükről. Pénteken csak egyetlen lehetőségünk van, a győzelem” – érzékeltette a csapat meccsre való hangolódását a kapitány.

Az U17-esek is bizonyíthatnak

Az U17-es kupadöntővel kapcsolatban Varga Károly kifejtette, hogy a fiatalok túlteljesítették a várakozásokat, de természetesen a pénteki mérkőzésen dől el, hogy ki tudják-e hozni magukból a maximumot.

Dusinszki Zoltán, az U17-esek vezetőedzőjének elmondása szerint, a pénteki mérkőzés a csapat két éves teljesítményének a csúcsa lesz. A meccsen a lehető legjobb 11 játékosuk áll majd pályára, azonban két sérültjük is van, akiket hiányolni fognak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?