Férfi kosár: Nagyvárad vagy Kolozsvár lesz a Steaua döntőbeli ellenfele?

Szombaton tudja meg erdélyi ellenfele nevét a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjébe szerdán délután bejutó Bukaresti Steaua, ugyanis akkor játssza le a mindent eldöntő ötödik mérkőzését a Kolozsvári U és a Nagyváradi CSM.

A nap első mérkőzését Bukarestben játszották, ahol a Nagyszebeni CSU-nak feltétlenül győznie kellett volna ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit, ugyanis a szászföldi székvárosból 1-1-es állásról érkező csapatok első, hétfői bukaresti találkozóját a Steaua nyerte meg és ezzel egy győzelemre került a döntőtől.

Dan Fleșeriu tanítványai hősiesen küzdöttek egy félidőn keresztül, ám a végjátékban visszaütött a rövidebb kispad. A fogyó energia és a beszűkülő lehetőségek miatt végül szebeniek a látottakhoz képest túl nagy arányú vereséget szenvedtek (81-63) és 3-1-es összesítéssel a Steaua jutott a döntőbe.

Ellenfelének kilétére szombatig kell várnia, ugyanis a címvédő Nagyváradi CSM a múlt heti, Kolozsváron elszenvedett két veresége után hétfőn és szerdán is legyőzte az U-t, és ezzel 2-2-re módosította a párharc állását. A mindent eldöntő ötödik összecsapást azért rendezik a Horia Demian sportcsarnokban, mert az 'egyetemisták' elsőként zárták az alapszakaszt.

Ha egy mondatban kellene jellemezni a két nagyváradi mérkőzést, akkor azt kellene mondanunk, hogy Cristi Achim leiskolázta Mihai Silvășant. A váradiak trénere mindkét összecsapáson erőszakos védekezéssel zavarta meg az U-t, amelynek shootereit ez teljesen kizökkentette ritmusukból. A házigazdák mindkét mérkőzésen villámrajtot vettek, Dykesék csak rohantak az eredmény után.

A kolozsváriakat óriási veszteség érte a mérkőzés végén, amikor Alekszandar Rasics lesérült. Az első hírek szerint Achilles-ín szakadást szenvedett és legalább nyolc hónapos kényszerszünet vár a szerb légiósra.

Eredmények, férfi kosárlabda, elődöntők

  • Nagyszebeni CSU-Steaua CSM EximBank 79 - 84 
  • Nagyszebeni CSU-Steaua CSM EximBank 88-80
  • Steaua CSM EximBank-Nagyszebeni CSU-BC 81 - 79
  • Steaua CSM EximBank-Nagyszebeni CSU-BC 81 - 63

A párosítást a Steaua nyerte 3-1-es összesítéssel

  • Kolozsvári U-BT-Nagyváradi CSM 86-73
  • Kolozsvári U-BT-Nagyváradi CSM 103-96
  • Nagyváradi CSM-Kolozsvári U-BT 69-59
  • Nagyváradi CSM-Kolozsvári U-BT 85-76

A párharc 2-2-es állásnál tart, a mindent eldöntő ötödik mérkőzést szombaton rendezik Kolozsváron.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?