Kettős győzelemmel döntős a Juventus

Elsőként a Juventus Torino jutott be az UEFA Bajnokok Ligája döntőjébe, az olasz csapat 4–1-es összesítéssel búcsúztatta az AS Monacót.

A torinóiak már az első mérkőzésen megalapozták a továbbjutást azzal, hogy 2–0-ra győztek idegenben. A kedd esti visszavágón Massimiliano Allegri újból megnyerte a taktikai csatát Leonardo Jardimmal szemben. Megint Dani Alves volt a „zebrák” kulcsembere, a brazil játékos gólpasszal és góllal zárta az első félidőt.Egyenlő állásánál egy ellentámadáson Mario Manduzkic kapott remek beadást Alvestől, s bár a horvát támadó fejesét elsőre kivédte Danijel Subasic, a visszapattanónál már nem tudott mit tenni a horvát kapus. 

A 42. percben az elvetődő Chiellini mentett óriásit Falcao mellett, majd a másik oldalon hamarosan megszületett a második gól: egy szögletrúgás után Dani Alves tökéletesen eltalálta a Subasic által kiöklözött labdát. Subasic a két gól ellenére egyáltalán nem védett rosszul, az első félidőben Manduzkic és Dybala ziccerét is hárította.

A Monaco a 69. percben vette be Gianluigi Buffon kapuját, Kylian Mbappé találata kuriózumnak számít, hiszen az uefa.com adatai szerint a Juve 690 percnyi játékidő után kapott gólt a BL-ben.

A meccs utolsó szakaszában Kamil Glik borzolta a kedélyeket, a Torino FC korábbi védője szándékosan beletalpalt Gonzalo Higuaín combjába. A sportszerűtlen belépő után többször is szóváltásba keveredett a lengyel védő és az argentin csatár, majd Mario Mandzukic kereste a balhét, s kapott sárga lapot.

Az FC Porto és az FC Barcelona után a Juventus az AS Monacót is nagyon simán kiejtette a BL-ből. A Serie A zászlóshajója a 2014/15-ös idény után játszhat újabb döntőt a sorozatban. Érdekesség, hogy ez lehet a veterán Gianluigi Buffon első győzelme a Bajnokok Ligájában.

UEFA Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Juventus FC–AS Monaco 2–1 (2–0)
gólok: Manduzkic (33.), Dani Alves (44.), illetve Mbappé (69.)
Döntőbe jutott a Juventus kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel

Juventus: Gianluigi Buffon – Andrea Barzagli (Mehdi Benatia 85.), Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini – Sami Khedira (Claudio Marchisio 10.), Miralem Pjanic – Dani Alves, Paulo Dybala (Juan Cuadrado 54.), Mario Mandzukic, Alex Sandro – Gonzalo Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allgeri.

Monaco: Danijel Subasic – Benjamin Mendy, Jemerson, Kamil Glik, Andrea Raggi – Bernadro Silva (Thomas Lemar 69.), Joao Moutinho, Tiemoué Bakayoko (Valère Germain 78.), Djibril Sidibé – Kylian Mbappé (69.), Radamel Falcao. Vezetőedző: Leonardo Jardim

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?