Jégkorong-vb: német siker az amerikaiak ellen

Elsőként a német válogatott borította a papírformát a Kölnben és Párizsban párhuzamosan zajló jégkorong-világbajnokságon.

A pénteki nyitónapon a németek izgalmas mérkőzésen győzték le 2–1-re az amerikaiakat. Szintén a kölni csoportban Svédország és Oroszország találkozott, 1–1-es rendes játékidő, illetve gólnélküli hosszabbítás után az oroszok bizonyultak jobbnak a szétlövésben.

Párizsban a címvédő kanadaiak három góllal verték a cseheket, míg a finnek Fehéroroszország válogatottja ellen nyertek minimális különbséggel.

A közös rendezésű német-francia tornán 16 ország csapata vesz részt. A két nyolcas csoportból négy-négy együttes jut tovább a következő szakaszba, a csoportkör utolsó helyezettjei pedig visszaesnek a második értékcsoportba (divízió I/A).

A világbajnokság kabalafiguráit Asterix és Obelixről mintázták. További érdekesség, hogy az esemény logójával a nemzetközi szövetség (IIHF) a mindössze 28 éves elhunyt Robert Müller, a német jégkorong-válogatott egykori kapusa előtt tiszteleg.

Jégkorong-világbajnokság, csoportkör, első játéknap

A-csoport (Köln)

  • Svédország–Oroszország 1–2, szétlövéssel
  • Egyesült Államok–Németország 1–2

B-csoport (Párizs)

  • ​Finnország–Fehéroroszország 3–2
  • Csehország–Kanada 1–4
     

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?