„Ünnepel az egész város, bajnok lett a, bajnok lett a székely város”

A kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban védte meg bajnoki címét a sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC kosárlabdacsapat. A zöld-fehérek a női nemzeti liga nagydöntőjének negyedik mérkőzésén 85:76 arányban győztek a Kolozsvári U ellen.

Balkáni cselhez kellett folyamodnia Zoran Mikesnek, a Sepsi SIC boszniai szerb edzőjének, hogy kibillentse addigi szimbiózisából a Kolozsvári U kosarasait és a női bajnoki döntő negyedik mérkőzését vezető birói hármast.

A háromszéki csapat trénerének a mérkőzés végjátékában szakadt el a cérna - az addig látottak alapján jogosan - ugyanis a bírók össze-vissza fújásából csapata mindig rosszul jött ki.  

Az addig önmagát türttőztető U-s galerinek is elgurult a pirulája, a gyalázkodásra pedig a Székely Légió így válaszolt.

A sokkterápia eredményesnek bizonyult, edzőjük kiküldése után a 6 pontos hátrányban levő Thompsonék magukra találtak, és egy utolsó 21-6-os részeredménnyel megfordították a mérkőzés állását.

Ami ezután következett, azt unokáiknak is mesélni fogják a csapatukat Kolozsvárra elkísérő háromszékiek. Magyar énekektől zúgott a Horia Demian sportcsarnok, a bajnoki serleg és érmek átvétele után a csapat felrohant a nézőtérre megköszönni a Székely Légió biztatását, majd együtt énekelték el a székely himnuszt.

A mérkőzés után mikrofonvégre kaptuk, Amanda Thompsont, a Sepsi SIC egyik amerikai légiósát, aki egyelőre nem tudta megmondani, hogy marad-e még egy évre Sepsiszentgyörgyön.

Rusz István, a Sepsi SIC menedzsere a bajnoki cím mégvédésének nehézségéről és a magyarellenes hangulatkeltésről nyilatkoztt a Maszolnak.

Zoran Mikes, az immár kétszeres bajnok Sepsi SIC edzője méltatta az ellenfelet is, mielőtt saját lányainak a természetfeletti teljesítményét dícsérte meg.

Kolozsvári U–Sepsi SIC 76-85
Pontszerzők: Taneisha Harrison 21, Dajana Butulja 20, Andra Mandache 12, ill. Chalysa Shegog 22, Anemarie Gödri Părău 22, Tyaunna Marshall 21.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?