Johannis kitünteti a kolozsvári torna Eb-n érmet nyerő sportolókat

Aláírta szerdán Klaus Johannis államfő a Cătălina Ponor, Larisa Iordache és Marian Drăgulescu tornászok kitüntetéséről szóló rendeleteket. 

Az államelnöki hivatal közleménye értelmében az államelnök a kolozsvári torna Európa-bajnokságon elért eredményeik, a tehetségük, elhivatottságuk és a román sport nemzetközi eredményeinek elismeréséért folytatott munkájukért tünteti ki a három sportolót. Klaus Johannis gratulált a sportolóknak az EB-n elért rendkívül jó eredményeikért, értékeli a karrierjük során elért eredményeket, valamint azt is, hogy Romániát méltó módon képviselik a világban. „A munkájuk, elhivatottságuk és kitartásuk, amelyről a három sportoló tanúbizonyságot tett, nemzetközi elismerésben részesítette ismét a román torna sportágat” – írja a közlemény. Johannis a „feltételek nélküli támogatásáról" biztosította a román sportolókat és következetességre, versengésre bátorította őket. 

Mint arról helyszíni tudósításainkban beszámoltunk, a Kolozsváron szervezett torna Európa-bajnokságon Románia két aranyérmet nyert Marian Drăgulescu (talaj) és Cătălina Ponor (gerenda) révén, egy ezüstöt nyert még Marian Drăgulescu (ugrás) és egy bronzot Larisa Iordache (gerenda). 

 

A magyar küldöttség két ezüséremmel - Kovács Zsófia egyéni összetettben és Berki Krisztián lólengésben - valamint egy Dévai Boglárka által ugrásban megnyert bronzéremmel gazdagodott.   

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?