Kosárlabda: véget ért a marosvásárhelyi csapat szezonja

Nem tudott bejutni kedden a férfi kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjébe a Maros Kosárlabda Klub. Szászgáspár Barnabás csapata 82:68 arányban veszített a Nagyszebeni CSU csarnokában.

A legizgalmasabb negyeddöntős párharc az ötödik mérkőzésig húzódott ki. A nagyszebeniek kétszer is vezetésre álltak összesítésben, de a Maros KK mindannyiszor egyenlített.

A negyedik összecsapást incidens előzte meg, több nagyszebeni drukker nem léphetett be a marosvásárhelyi sportcsarnokba. A rendező klub azzal indokolta a jegyeladás felfüggesztését, hogy a szebeniek agresszívan viselkedtek és provokálták csapatuk rajongóit.

A mindent eldöntő ötödik találkozó telt ház előtt rendezték meg Nagyszebenben, a CSU drukkerei pedig nacionalista koreográfiával készültek. A himnusz alatt óriás méretű trikolórt feszítettek ki Ștefan cel Mare, Avram Iancu és Mihai Viteazul arcképével, illetve a következő hazafias verssorral megtűzdelve: „Ott az én hazám / És a román nemzetem”.

A meccs sokáig szorosan alakult, a pályaelőnnyel rendelkező hazai együttes csak az utolsó negyedben tudta véglegesen eldönteni a továbbjutást. Mindkét oldalon a dél-szláv játékosok remekeltek, a szerb Igor Mijajlovics 25, míg Goran Martinics, a Maros Kosárlabda Klub montenegrói kosárlabdázója 23 pontot dobott. A statisztikai mutatók közül szembetűnő a büntetődobások közti aránytalanság, a Nagyszebeni CSU 29, a marosvásárhelyi együttes pedig mindössze nyolc szabaddobást harcolt ki.

Az elődöntőben a Nagyszebeni CSU ellenfele a Steaua lesz, a másik ágon a Kolozsvári U-BT a címvédő Nagyváradi CSM csapatával mérkőzik meg.

Férfi kosárlabda Nemzeti Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés
Nagyszeben, Transilvania Sportcsarnok (1800 néző)

Nagyszebeni CSU–Maros Kosárlabda Klub 82:68 (19:23, 23:14, 22:21, 18:10)
Legjobb dobók: Igor Mijajlovics 23 pont, Marcel Davis 17, Christopher Williams 15, illetve Goran Martinincs 25, Lázár László 11, Ernests Kalve 9.
Részletes statisztika ITT.
Továbbjutott a Nagyszebeni CSU 3–2-es összesített eredménnyel

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?