A szebeni szurkolók szerint diszkriminált a Maros Kosárlabda Klub

Szombaton a marosvásárhelyi férfi kosárlabdacsapat 70:62 arányban legyőzte a Nagyszebeni CSU alakulatát, így tovább folytatódik a két csapat párharca a rájátszásban. A meccset incidens előzte meg, a vendégszurkolók közül sokan nem válthattak belépőt.

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga utolsó negyeddöntőjében 2–2-re áll a Maros Kosárlabda Klub és a Nagyszebeni CSU. A továbbjutás kedd este fog eldőlni a Transilvania Sportcsarnokban, az ötödik összecsapás kezdési időpontja 19 óra. A két klub között feszült a hangulat, miután a negyedik mérkőzés alkalmával – amelyet Marosvásárhelyen rendeztek a hétvégén – a szebeni szurkolók egy része nem léphetett be a létesítménybe.

​A csufans.ro hétfői közleménye szerint több mint 150, a helyszínen levő személy maradt le a szombati összecsapásról. A nagyszebeni szurkolók egyesülete többek között az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) is bepanaszolta a marosvásárhelyi klubot. A szebeniek azt kifogásolják, hogy a helyiek közül sokan jegy nélkül is megtekinthették a mérkőzést, miközben a rendező klub nem biztosított lehetőséget számukra, hogy belépőt vásároljanak.

A Maros Kosárlabda Klub szintén kiadott egy közleményt az esettel kapcsolatosan, Béres Lóránt klubelnök a szebeni drukkerek provokatív viselkedésével indokolta azt, hogy bezárt a pénztár.

„Figyelembe véve a múltbeli kellemetlenségeket, illetve néhány szebeni szurkoló feszültségkeltését, a mérkőzés előtt felfüggesztettük a maradék jegyek eladását, így csak azok a szurkolók léphettek be a sportcsarnokba, akik bérlettel, meghívóval, vagy elővételben megvásárolt jeggyel rendelkeztek… Elismerjük a nagyszebeniek szurkolótáborát, amely az egyik legszebb az országban, de a mérkőzés napján a szurkolóik egy része fizikai és verbális agressziót alkalmazott azon marosvásárhelyiekkel szemben, akik meg akarták nézni a mérkőzést.”

A Maros Kosárlabda Klub időközben már a szurkolók útját szervezi a keddi mérkőzésre, a vásárhelyiek 60 belépőt kaptak.

A jelenlegi idényben nem ez az első eset, hogy a nagyszebeni szurkolók balhéba keverednek. Ősszel a Nagyszebeni CSU–Kolozsvári U-BT alapszakaszbeli mérkőzésén Török Roland szabálytalansága után kezdett magyarellenes rigmus skandálásába a szurkolótábor. A Román Kosárlabda Szövetség mindössze 500 eurós pénzbüntetéssel „sújtotta” a nagyszebeni klubot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?