Nagyon jó napja volt pénteken a sepsiszentgyörgyi sportnak

A Sepsi-SIC női kosarasai és a Sepsi OSK labdarúgói is győztek pénteken. Jó napja volt a sepsiszentgyörgyi csapatsportoknak.

A Sepsi-SIC megnyerte a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének második mérkőzését a Kolozsvári U ellen. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér csapat ezzel megőrizte esélyét a bajnoki címért vívott küzdelemben, amely ötből, három nyertes mérkőzésig tart. A Szabó Kati Sportcsarnokban játszott péntek esti mérkőzés az egy nappal korábbihoz hasonlóan küzdelmes volt mindkét csapat számára.

A kiegyenlített küzdelem során az első negyed végén a kolozsváriak vezettek egy ponttal, a második negyed végén a sepsiszentgyörgyi csapat vezetett, a harmadik negyed végén egyenlő volt az állás. Az idegőrlő küzdelem jelei abban is megmutatkoztak, hogy egy labdáért folyó harcot követően a két csapat játékosait kevés választotta el attól, hogy összeverekedjenek.

Zoran Mikes vezetőedzőnek az utolsó negyedben sikerült nagyon összeszednie csapatát, ekkor a Sepsi SIC játékosai igazi harci kedvről tettek tanúbizonyságot, így az utolsó percekben már nem engedték ki kezükből a vezetést. A mérkőzés végeredménye Sepsi SIC - Kolozsvári U 72:66 lett.

A háromszéki szurkolók ismét segíteni tudták kedvenceiket, a lelátókról a mérkőzés minden percében hangos és lelkes szólamokkal és énekekkel biztatták a csapatot. A sepsiszentgyörgyi csapat jövő héten Kolozsvárra látogat, ahol folytatódik a három nyertes mérkőzésig tartó bajnoki döntő.

Győzött a focicsapat is

A női kosárlabda bajnoki döntőt megelőzően a sepsiszentgyörgyi stadionban a Sepsi OSK 2:1-re győzte le a Temesvári Poli együttesét. A piros-fehér csapat ezzel megőrizte esélyét az A ligába való feljutásra. A futballmérkőzés sikeréhez ugyancsak jelentős szükség volt a sepsiszentgyörgyi szurkolók segítségére is. Összefogásuk nélkül ugyanis a találkozót nem rendezhették volna meg.

A rossz időjárás miatt ugyanis hatalmas hóréteg borította be a játékteret. A hazai csapat már csütörtökön hozzáfogott a pálya tisztításának, azonban a folyamatosan hulló hó miatt az időjárás győzött. Péntek reggel Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa felhívással fordult a szurkolókhoz és a város lakóihoz, arra kért mindenkit, hogy reggel menjen a stadionba, és segítsen a pályatakarításban. Több, mint negyvenen vettek részt a hótalanításban, és pár óra alatt ,,tavasziasra'' varázsolták a játékteret. Délután ezt a munkát a csapat egy győzelemmel hálálta meg szurkolóinak, a Sepsi OSK 2:1-re győzte le a Temesvári Poli együttesét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?