Oleg Vernjajev Európa-bajnok lett Kolozsváron

Az európai férfi torna legnagyobb neveként érkezett Kolozsvárra az ukrán Oleg Vernjajev, aki pénteken délután magabiztos, rutinos gyakorlatokat bemutatva nyert Európa-bajnoki címet egyéni összetettben. A dobogóra állhatott még az orosz Artur Dalalojan és a brit James Hall.

Kardos Botond a 18., Babos Ádám a 22. helyen végzett.

A tavalyi riói olimpia ezüstérmese lovon és gyűrűn a legjobb, ugrásban pedig a harmadik legjobb gyakorlatot mutatta be. Nyújtón és korláton is top-6-os jegye volt, legkisebb pontszámot (13. hely) talajon kapott. Legnagyobb riválisa, az orosz Artur Dalalojan kétszer is leesett a lóról és az ott összeszedett közel két pontos hátrányt nem tudta behozni. A bronzot hazavivő James Hall megbizható iparosként hozta a kötelezőt, mindegyik szeren benne volt a legjobb tízben.

Kardos Botond és Babos Ádám selejtezőbeli eredményén és helyezésén is javított a döntőben, a mixt-zónában elégedetten nyilatkoztak teljesítményükről. Mint mondták, egyikük sem szerspecialista, az volt a céljuk, hogy nagyobb rontás nélkül „menjenek végig” a hat szeren.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?