Női kézilabda-Eb: elkészültek a selejtezős csoportok

Párizsban kisorsolták pénteken a 2018-as női kézilabda-Európa-bajnokság selejtezőjének csoportjait. A magyarok legütősebb riválisa a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmet szerző holland válogatott, míg a románok az olimpiai bajnok oroszokkal kerültek azonos négyesbe.

A magyar érdekeltségű csoport egyelőre csonka, a hollandok és a fehéroroszok mellett a B jelű előselejtező győztesével lesz majd teljes az 7-es számú csoport. Az előselejtezőt júniusban rendezik Koszovóban, a házigazdákon kívül Izrael és Grúzia tagja még a triónak.

Románia kiemeltként várta a sorsolást, s végül a négyes számú csoportba került, akárcsak Oroszország, Ausztria és Portugália.

A franciaországi tornán 16 csapat vehet részt, a rendező ország alanyi jogon elvisz egy helyet, míg a maradék 15 kijutó helyért 28 ország válogatottja száll versenybe a 2017. szeptember 27. és 2018. június 3. közötti időszakban.

A hét csoportból az elsők, a másodikok, valamint a legjobb harmadik jut ki az Európa-bajnokságra, amelyet hat francia városban (Nantes, Brest, Nice, Pau, Metz, Párizs) szerveznek meg 2018 decemberében.

Kapcsolódók

Kimaradt?