Madridi derbi, Monaco–Juventus párharc a BL-elődöntőben

Összekerült a két madridi labdarúgóklub, az Atlético és a Real az UEFA Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi sorsolásán. A másik ágon az AS Monaco és a Juventus FC találkozik.A BL jövő héten szünetel, az elődöntő első mérkőzéseit május 2-án és 3-án, a visszavágókat pedig május 9-én és 10-én rendezik. Előbb a Real Madrid, illetve az AS Monaco szerepelhet hazai pályán, a sorsoláson továbbá az is eldőlt, hogy a június 3-i cardiffi döntőben az olasz-francia elődöntő győztese lesz a pályaválasztó.

Kevéssel a nyoni sorsolás után Sami Khedira, a Juventus középpályása ezt írta a Monacóról a Twitteren: „Kemény csapat, sok tehetséges játékossal, lenyűgöző az idei menetelésük. Óvatosnak kell lennünk, de a célunk egyértelmű.”

A torinói csapat 2015 nyarán döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, de a berlini Olympiastadionban rendezett finálét 3–1-re elveszítette az FC Barcelonával szemben. A Juventus most visszavágott katalán riválisának, a jelenlegi kiírás negyeddöntőjében az olasz bajnok úgy búcsúztatta a Barcát, hogy a két meccs alatt nem kapott gólt, cserében hármat szerzett.

Cikkünk frissül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?