A Kolozsvári U került előnybe a női kosárdöntőben

A Sepsi-SIC hazai pályán elveszítette a női kosárlabda Nemzeti Liga nagydöntőjének első mérkőzését a Kolozsvári U ellen.

A rendkívül kiegyensúlyozott és idegtépő csütörtöki mérkőzés végén 64:66-ra győzött a kolozsvári csapat a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban. ​A háromszéki szurkolók a három győztes mérkőzésig tartó sorozat első összecsapásán zsúfolásig megtöltötték a lelátókat, hangosan és lelkesen buzdították kedvenceiket. A szurkolók többsége zöld-fehérbe öltözött és a mérkőzés elején elhangzó székely himnusz ideje alatt zöld és fehér lapokat tartottak magasba.

A mérkőzés folyamatosan kiegyenlített volt, harminc másodperccel a vége előtt még egyenlő volt az állás, a véghajrában hol a Sepsi SIC, hol pedig a Kolozsvári U együttese szerezte meg a vezetést. Végül pedig a szerencse a vendégcsapatnak kedvezett. A sepsiszentgyörgyiek vereségéhez jelentősen hozzájárult a rengeteg kihagyott büntetődobás.

A legtöbb öt mérkőzésig tartó bajnoki döntő második összecsapására pénteken este 7 órától kerül sor a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban.

Bár az első mérkőzést elveszítette a Sepsi SIC a papírforma a háromszéki csapatnak kedvez, hiszen ebben az idényben a rájátszás előtt öt alkalommal csaptak össze a Kolozsvári U csapatával és ebből négy alkalommal nyertek.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, döntő (1. mérkőzés)
Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok

Sepsi-SIC–Kolozsvári Universitatea 64:66 (12:12, 18:15, 12:19, 22:20)
Legjobb dobók: Tyaunna Marshall 19, Chandra Harris 14 (10 lepattanó), Janeesha Jeffery 10 (5 assiszt), illetve Britanny Denson 16 (14 lepattanó), Andrea Mandache 15, Natasha Dixon 10.
A mérkőzés statisztikái: ITT 

Kapcsolódók

Kimaradt?