Válaszolt Per Johansson vádjaira az FTC

A Ferencvárosi Torna Club határozottan visszautasítja a női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő román CSM București svéd edzőjének, Per Johanssonnak a magyar szurkolókra vonatkozó vádjait.

Az FTC csütörtöki közleménye emlékeztet rá, hogy a két csapat szombati, budapesti mérkőzésének második félidejében egy magyar drukker egy – sört tartalmazó – műanyagpoharat dobott a pályára. „A körülötte lévő szurkolók azonnal jelezték az illetőnek, hogy hagyja el a csarnokot, amit ő megtett, a bedobást megbánta. A fiatalember esetében a klub kézilabda-szakosztálya eljárást kíván indítani és mélységesen elítéli a tettét” – írja a klub.

Per Johansson a BL-negyeddöntő visszavágóját követően azt írta közösségi oldalán, hogy kapusuk, Paula Ungureanu „egy liter vizeletet, tíz pénzérmét és három öngyújtót kapott a nyakába, és ötezer fasiszta, náci és ultra skandálta, hogy menjetek haza, mocskos állatok, a cigányokhoz és fattyúkhoz, emellett pedig az egész meccs alatt huhogták egyik franciánkat, Gnos Niomblát”.

Reakciójában az FTC leszögezi, hogy nem hagyja következmények nélkül az ellenfél edzőjének becsmérlő, kirekesztő nyilatkozatát, határozottan visszautasítja Johansson vádjait, és ha szükséges, akár jogi úton is elégtételt kíván venni. „A klub elvárja, hogy a román csapat edzője nyilvánosan kérjen elnézést a kirekesztő mondataival megsértett fradistáktól, ellenkező esetben az FTC kézilabda-szakosztálya a nemzetközi szövetséghez és erre illetékes bírósághoz fordul” – írják.

A CSM București kettős győzelemmel búcsúztatta a Ferencvárost, a májusi, budapesti négyes döntő első napján pedig a macedón Vardar Szkopjéval találkozik a döntőbe jutásért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?