Szabó Kati a Maszolnak: ha egyszer hazaköltözöm, akkor Kolozsvárra jövök

„Ha egy nap hazaköltözöm, akkor Kolozsvárra jövök” – mondta el Szabó Kati, az 1984-es los angeles olimpiai négyszeres bajnoka abban az interjúban, amelyet csütörtökön adott a Maszol és a Marosvásárhelyi Rádió tudósítójának a Kolozsváron zajló torna Európa-bajnokságon. 

A Franciaországban élő tornászlegenda kissé keserűen válaszolt arra a kérdésünkre, hogy a román tornász szövetség nem kéri ki sem az ő, sem pedig a többi külföldön élő romániai legenda véleményét.

Szabó Kati nyíltan beszélt a Nadia Comăneci-csel ápolt ellentmondásos viszonyáról: szoktak néha telefonon beszélni, de „tudjuk, hogy milyen Nadia” – jelentette ki.

Szabó Katalin Zágonban született 1968. január 22-én. Hatévesen az onești, majd a dévai tornaiskolába került. Első edzői Maria Cosma és Mihai Agoston, később Károlyi Béla és Márta voltak.1983 és 1984 között 17 alkalommal kapott maximális, 10-es pontszámot a tökéletesen végrehajtott gyakorlataira. Az 1984. évi nyári olimpiai játékokon Los Angelesben négy aranyérmet szerzett; rajta kívül a világon ez a teljesítmény csupán három másik tornásznőnek sikerült.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?