Kolozsvári torna Eb: Berki és Drăgulescu legjobb eredménnyel lett döntős

Berki Krisztián a lólengést, Marian Drăgulescu pedig az ugrást nyerte meg a kolozsvári torna Európa-bajnokság szerdai selejtezőjében, így mindketten az első helyről jutottak a döntőbe. Az egyéni összetett 24-es döntőjébe két magyar is kvalifikálta magát - Kardos Botond (20. hely) és Babos Ádám (23. hely) - román viszont egy sem.

 Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a 6,2-es kiindulópontszámú gyakorlatát mutatta be, amelyre 15,200 pontot kapott.

A magyar szövetség közleményében Sóvágó Lajos szövetségi kapitány elmondta, Berki a hírnevéhez méltóan jó gyakorlatot adott elő, a versenyző pedig úgy nyilatkozott, nagyon örül, mert valóban jól sikerült a gyakorlata. „Jól indult, az ollók is megvoltak, és a végére ugyan kicsit beszűkültek a körök, de a leugrásom is ment. A főcél az volt a selejtezőben, hogy a 6,2-es kiindulójút szépen megcsináljam, és ez összejött. Persze, nem volt tökéletes, de a következő két nap elegendő arra, hogy ezen javítsunk az edzéseken" - tette hozzá. 

Nagyon jól szerepelt a román férfi válogatott veterán sztárja, Marian Drăgulescu is, aki ugrásban az első, talajon pedig a második legjobb eredménnyel jutott a döntőbe.

A több román tornász csúfosan leszerepelt, sem az egyéni összetett 24-es mezőnyében, sem pedig a szerenkénti döntők nyolcasába nem jutott hazai sportoló.

Az egyéni összetett táblázat első helyét Oleg Vernyajev ukrán tornász foglalja el a szerdai selejtezők után, a riói olimpia ezüstérmese za kolozsvári torna talán legnagyobb külföldi sztárja. 

Csütörtökön a női selejtezőre kerül sor a kolozsvári kontinensviadalon.

Kimaradt?