Olasz és francia csapat is készülhet a BL-elődöntőre

A madridi klubok után a Juventus FC és az AS Monaco verekedte be magát a top európai labdarúgókupa legjobb négy csapata közé. Ez egyben azt is jelenti, hogy az FC Barcelona és a Borussia Dortmund számára befejeződött a Bajnokok Ligája idei kiírása.

Most már kijelenthető, hogy a Juventus végérvényesen visszavágott katalán riválisának az elveszített 2015-ös BL-döntőért. Az olasz bajnokcsapat megőrizte a Torinóban kialkított háromgólos előnyét, a La Liga címvédője 180 perc alatt képtelen volt bár egyetlen gólt szerezni.

A szerda esti visszavágón Lionel Messiék sokat próbálkoztak elöl, de a tapasztalt Gianluigi Buffontól ezúttal kevés védést láthattunk, a lövések nagy része pontatlan volt. A Juventus is veszélyeztetett, a „bianconeri” az első negyedórában uralta a játékot, de Cuadrado többször is rossz megoldást választott.

Luis Enrique a felállással ezúttal nem vállalt annyi kockázatot, mint a Paris Saint-Germain elleni visszavágón, a hazaiak viszont a halovány kezdés után lassan berendezkedtek az olaszok térfelére. A Juventusnál még a két szélső középpályás, Cuadrado és Mandzukic is nagyon mélyen védekezett, miközben a Barca rendre a bal oldalon próbálta megtörni ellenfele védelmét. Ez többször is sikerült, a befejezésekből viszont hiányzott a precizitás, így félidőben 0–0-ra álltak a csapatok.

A második 45 percben folytatódott a katalánok szenvedése, Messi sem akcióból, sem szabadrúgásból nem találta a kaput, pedig az argentin aranylabdás többször is kiváló helyzetbe került. A 69. percben Sergio Roberto kereste a hosszú sarkat, de ő sem járt sikerrel, a túloldalon pedig Cuadrado és Dybala szórakozott el egy-egy kontrát. A 80. percben Neymar veszélyes beadását nem tudta megkoccintani a csereként beállt Mascherano, Buffon résen volt, oldalra ütötte a labdát.

A gyenge játék és a biztos kiesése ellenére a Camp Nouban közönsége zászlólengetéssel, énekkel éltette a kedvenceket, mialatt a Juventus cserepadja ugrálva ünnepelte a továbbjutást. A lefújás után Neymar úgy sírt, mint egy kisfiú, őt a torinói játékosok vigasztalták.

Monacóban – a dortmundi visszavágóhoz hasonlóan – gólgazdag meccset játszott a két együttes. A sorsoláskor talán kevesen számítottak erre a forgatókönyvre, de a piros-fehérek nagyon magabiztosan, kettős győzelemmel jutottak be az elődöntőbe. Kylian Mbappé, a Ligue 1 éllovasának csodagyereke már a harmadik percben kihasznált egy kapushibát és összesítésben 4–2-re növelte csapata előnyét. Ezt Radamel Falcao egészítette ki egy fejesgóllal a 17. percben. A Borussia Dortmund Marco Reus révén válaszolt a szünet után, de jóval később Valère Germain egy ellentámadáson mattolta a kapujából kirobbanó Bürkit. A Monaco 6–3-mal ment tovább.

UEFA Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók
Szerdai eredmények

FC Barcelona–Juventus 0–0
Továbbjutott a Juventus 3–0-s összesítéssel


AS Monaco–Borussia Dortmund 3–1 (2–0)
gólok: Mbappé (3.), Falcao (17.), Germain (81.), ill. Reus (48.)
Továbbjutott az AS Monaco 6–3-as összesítéssel

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?