„Ilyen rablás nem történhet meg” – Vidal szétszedte Kassait

Kiakasztotta Kassai Viktor bíráskodása Arturo Vidalt, akinek a kiállítása nagyban befolyásolta a keddi esti Real Madrid–Bayern München BL-találkozó végkimenetelét. Carlo Ancelotti visszafogottan méltatlankodott, míg a három gólt szerző Cristiano Ronaldo úgy látta, egyértelműen jobb volt a Real.

Kassai Viktor és segítői többször is melléfogtak kedden a Santiago Bernabeuban, a magyar bírók ténykedéséről kevés jót lehet elmondani. A játékvezetés közel sem emelkedett fel az egyébként izgalmas mérkőzés színvonalához, Kassaiék ugyanakkor többnyire a Real Madrid javára hibáztak.

Hogy csak a legfontosabb tévedéseket említsük, Arturo Vidalnak a szabályok szerint nem kellett volna felmutatni a második sárga lapot, miközben a chileihez hasonló ámokfutást végző Casemiro – a folyamatos szabálytalankodás ellenére – valahogy megúszta a kiállítást. Ráadásul a hosszabbításban Cristiano Ronaldo mindkét gólját benézte az asszisztens, az első látványos, míg a második kisebb leshelyzetből született. Érthető módon Kassai Viktorék kaptak hideget-meleget a BL-től végül 3:6-os összesítéssel búcsúzó müncheniektől.

​„Nagyon nehéz, amikor ilyen módon lopnak meg. Két lesgól, engem pedig hibásan állítottak ki. Amikor két ilyen nagy csapat találkozik a Bajnokok Ligájában, ilyen rablás nem történhet meg… Az öltözőben mindenki szomorú és dühös. Egy ilyen kemény csatát nem dönthet el a játékvezető. Most a bíró ejtett ki minket, a Real azt sem tudta, mit csinál a pályán” – lőtte ki nyílvesszőit az első mérkőzésen tizenegyest hibázó Arturo Vidal.

Cristiano Ronaldo más meccset látott, mint a kiállított dél-amerikai középpályás, a mesterhármast szerző portugál szerint egyértelműen továbbjutást érdemelt a Real: „A miénk volt a jobb csapat, ehhez kétség sem fér. Nem könnyű hat gólt szerezni a Bayern ellen, megérdemeltük a továbbjutást, mi győztesek vagyunk. Tudtuk, ha nem játszunk nagyon jól, a Bayern átmehet rajtunk. Megmutatták, hogy nagyszerű csapatot alkotnak, de a Real Madrid az Real Madrid. Az első félidőben szerezhettünk volna gólokat, ugyanúgy a másodikban is, ehelyett mi kaptunk kettőt. Hozzászoktunk a szenvedéshez” – vélekedett Ronaldo.

Carlo Ancelotti igyekezett mérsékelt véleményt megfogalmazni a magyar játékvezetői egység teljesítményéről, de az olasz edző is sugallta, hogy a bírókon ment el a továbbjutás: „A két meccs alatt körülbelül egy órát szerepeltünk emberhátrányban, ami nagyon megnehezített a dolgunkat a Real ellen. Az első mérkőzésen megérdemeltük a kiállítást, ma viszont nem. El kell fogadnunk a helyzetet, most meg kell nyerjük a Bundesligát és a Pokalt, jövőre majd visszatérünk a Bajnokok Ligájába. Remélem, hamar eljön az idő, amikor a játékvezető tévés segítséget kérhet. Ilyen hibáknak nem szabadna előfordulniuk egy BL-negyeddöntőben” – mondta Ancelotti.

A lefújás után a riporterek Zinedine Zidane-t, a Real Madrid francia trénerét is kérdezték a videobíró bevezetéséről: „Nem tudom, a bírók dolga nagyon-nagyon nehéz, ebbe nem szeretnék belemászni. Úgy hallottam, a Bayern második gólja szintén les volt. Mindkét irányban történnek hibák, ilyen a futball. A sárga lapoknál, a leseknél sokkal fontosabb az a hat gól, amit elértünk, megérdemeltük a továbbjutást. A fociban nincs olyan, hogy szerencse, nyerni kell, mi pedig mindkét alkalommal győztünk.”

Kapcsolódók

Kimaradt?