BL: nehéz helyzetben a Bundesliga képviselői

A Bayern München a Real Madridtól, míg a Borussia Dortmund az AS Monacótól szenvedett vereséget hazai pályán a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntőjében. Az Atlético Madrid Griezmann büntetőjével verte a Leicester City-t.

Furcsa meccset hozott a negyeddöntő egyik leginkább várt párharca, a Bayern és a Real müncheni csatája. A bajor alakulat kevéssel a szünet előtt akár kétgólos előnybe kerülhetett volna, hacsak Arturo Vidal nem bombázza fölé a könnyen megítélt tizenegyest. Előzőleg a chilei középpályás fejesével szereztek vezetést a házigazdák, akik a második félidőben már nem tudták kontrollálni a mérkőzést.

Ronaldo a 47. percben kiegyenlített Carvajal passzából, nemsokára pedig Javi Martínez két sárga lappal kiálítatta magát. Az emberelőnyben szereplő spanyol csapat átvette az irányítást, s bár Neuer a müncheniek kapujában bravúrt bravúrra halmozott, a 77. percben Ronaldo csak meglőtte második gólját. A portugál szélső a cserepadról érkező Asensio beadását továbbította talppal a kapuba.

A Robert Lewandowskit nélkülöző Bayern tíz emberrel képtelen volt épkézláb támadást vezetni, Ancelotti hiába cserélte be Douglas Costát és Comant, a Bundesliga éllovasa elbukta az első mérkőzést.


Korábban a másik németországi összecsapáson is vendégsiker született, az AS Monaco három gólt szerezve győzött a Borussia Dortmund pályáján.

A 18 éves Kylian Mbappé két gólt lőtt a keddi robbantások után elnapolt BL-meccsen. A fiatal francia csatár az első félidőben leshelyzetből vette be a Borussia kapuját. A Monaco már kettővel vezetett féltávnál, a 35. percben Sven Bender öngólt fejelt. A vendégek ráadásul tizenegyest hibáztak az első játékrészben, Fabinho a kapu mellé bombázta a lehetőséget.

A német csapatnak nem sikerült tökéletesre a második félidei tűzoltás. Ousmane Dembélé ugyan 1:2-re szépítette az állást az 57. percben, de később Mbappé meglógott egy ellentámadáson és visszállította a kétgólos különbséget. Erre Kagava válaszolt a hajrában, a japán támadó-középpályás elfektette védőjét egy lövőcsellel, s beállította a végeredményt.


A Leicester City minimális különbségű vereséggel hozta le spanyolországi vendégjátékát. Az angol csapatnak nem volt kaput eltaláló lövése az Atlético Madrid ellen, ugyanakkor Diego Simeone fiai sem nyújtottak támadásban kiemelkedőt ezen az estén. Az Atlético gólja az első félidő közepén érkezett, Griezmann akcióját Albrighton állította meg szabálytalanul. Szabadrúgás helyett a bíró büntetőt ítélt, ezt pedig magabiztosan értékesítette a francia játékos.


UEFA Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. forduló
Szerdai eredmények

  • Bayern München–Real Madrid 1–2 (1–0)
  • gól: Vidal (25.), ill. Ronaldo (47., 77.)
  • piros lap: Javi Martínez (61.)
     
  • Borussia Dortmund–AS Monaco 2–3 (0–2)
  • gól: Dembélé (57.), Kagava (84.), ill. Mbappé (19., 79.), S. Bender (35., öngól)
     
  • Atlético Madrid–Leicester City 1–0 (1–0)
  • gól: Griezmann (28., büntetőből)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?