Európai körútra indult a férfi kosárlabda-Eb trófeája

Szeptemberig mind a 24 résztvevő országban, így Romániában és Magyarországon is bemutatják az idei kosárlabda-Európa-bajnokság győztesének járó trófeát.

A nemzetközi szövetség (FIBA) csütörtöki híre szerint a 2017 Trophy Tour első állomása Lettország lesz április 2-án és 3-án, Magyarországon június 6–8. között, Romániában pedig július 14-én és másnap látható majd a serleg, amely az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) korábbi szovjet elnökének – Nyikolaj Szemasko – nevét viseli.

A listán utolsóként tüntették fel Törökországot, a torna kieséses szakaszát ugyanis az isztambuli Sinan Erdem Dome-ban rendezik meg. A szervezésbe Helsinki és Tel-Aviv mellett Kolozsvár is beszállt egy csoporttal. A kolozsvári hatosban Horvátország, Csehország, Spanyolország, Montenegró, Románia, valamint Magyarország válogatottja szerepelhet.

A csoportmeccseket augusztus 31. és szeptember 7. közé időzítették a szervezők. Az idei lesz a kosárlabda-Eb negyvenedik kiadása, két éve a spanyolok nyertek, a döntőben 80:63 arányban győzték le a litvánokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?