Miriuță elismerte, csapata nem érdemelt továbbjutást

Bár az 50. perctől emberelőnyben játszott, a Kolozsvári CFR mégsem tudott nyerni kedd este a Temesvári ACS Poli pályáján, ezzel eldőlt, hogy nem lesz címvédés a Románia Kupában.

Gólnélküli rendes játékidő után a hosszabbításban sem született találat, így büntetőpárbaj döntött a továbbjutóról. A temesvári csapatból egyedül Bogdan Străuț hibázott, míg a kolozsváriaknál Ionuț Larie és Ciprian Deac sem tudta értékesíteni a saját tizenegyesét. A hetedik sorozat után a hazaiak ünnepelhettek, Ionuț Popa együttese bejutott a kupa elődöntőjébe.

Vasile Miriuță csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után: „Nagyon gyenge meccset játszottunk, a játék képe alapján nem érdemeltünk továbbjutást. Nem szeretném nyilvánosan kritizálni a játékosaimat, személyesen fogok elbeszélgetni velük. Most nem tudok magyarázatot adni a vereségre, megnézem újra a mérkőzést, remélem csak egyszeri baleset volt” – mondta a vezetőedző.

A Temesvári Polit felkészítő Ionuț Popa hozta a formáját, a 63 éves tréner odaszúrt egyet a Steuának, amely már a nyolcaddöntőben kiesett a másodrangú sorozatból: „A CFR idén még nem győzött le minket. Jobban nálunk, mi viszont szívvel-lélekkel és helyenként okosan játszottunk. Hősiesen küzdöttek a játékosok, övék az érdem. Oda-visszavágós rendszerben játsszuk az elődöntőt? Akkor azt kívánom, kerüljünk össze a Steauával.”

Kapcsolódók

Kimaradt?