Miami Open: meccslabdát hárítva jutott negyeddöntőbe Simona Halep

Meccslabdát hárítva, három szettben (4-6, 7-5, 6-2) nyert Simona Halep az ausztrál Samantha Stosur ellen kedd hajnalban Miamiban, és ezzel bejutott a 6,993 millió dollár összdíjazású kemény pályás tenisztorna női versenyének negyeddöntőjébe.

A harmadik kiemelt román lány jól kezdte a mérkőzést, hamar 4-2-es előnyre tett szert, de elvesztette az irányítást, a 14. kiemelt Stosur egymás után ütötte a nyerőket, és egymás után négy gémet nyerve az övé lett az első szett.

A második játszma elején is folytatódott az ausztrál sportoló dominanciája, 5-2-es eredménynél azonban Halep megrázta magát, látványosan javított a játékán, és sorozatban öt gémet nyerve kikényszerítette a döntő játszmát.

A harmadik játszmában Stosur mintha lebénult volna, Halep kétszer nyert az ausztrál szervajátéka ellen, így 6-2-re végződött a döntő szett.

A román játékos negyeddöntős ellenfele a WTA 11. brit Johanna Konta lesz, aki két szettben nyert a spanyol Lara Arruabarrena ellen. Konta és Halep eddig egyszer játszottak egymás ellen, 2015-ben Wuhanban, akkor a brit játékos nyert három szettben.

Kapcsolódók

Kimaradt?