Vb-selejtező: Montenegró a leggyengébb csoportmásodik

A román válogatottnak parányi esélye maradt kijutni a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra – írja a digisport.ro, amely felhívja a figyelmet arra, hogy az E-csoportban még a második hely is kevés lehet a pótselejtező eléréséhez.

Európának a házigazda oroszokon kívül 13 hely van fenntartva a vb-n, a selejtező szabályzata alapján a kilenc csoportgyőztes biztosan részt vehet az eseményen, a nyolc legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszik.

Jelen állás szerint éppen a románokkal azonos csoportban szereplő montenegróiak foglalják el a második helyezetteket összesítő táblázat utolsó pozícióját.

Montenegrónak négy meccsből négy pontja van (a csoportutolsók elleni eredményeket nem veszik figyelembe a rangsor összeállításánál), míg a nyolcadik helyen tanyázó Szlovákia hat ponttal áll. ​A román válogatott negyedik az E-jelű hatosban, s bár Montenegrótól és Dániától csak egy pontra van lemaradva a csapat, a hátralevő fordulókban legfőbb riválisaival mind idegenben játszik Christoph Daum együttese.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?