Sorozatban másodszor bukott el döntőt a Sportklub, bajnok a Corona

Meccslabdája volt a Brassói Coronának a román jégkorong-bajnokság hatodik mérkőzése előtt és azt végül be is vitte a Csíkszeredai Sportklub ellen. Nyolcvan percen át döntetlenre állt a találkozó, de a szétlövések a Cenk alattiaknak kedvezett, akik végül 4–2 arányban behúzták a bajnoki címet. A Csíkszeredai Sportklub egymást követő két évben marad le a bajnoki elsőségről.

A román jégkorong-bajnokság hatodik meccse előtt nagyon egyszerű volt minden: ha nyer a Sportklub, akkor lesz hetedik meccs, fordított esetben bajnok a Brassó.

Így is állt bele a meccsbe a Sportklub és bár Mihály Á. a 4. percben a Brassónak megszerezte a vezetést, a kék-fehérek domináltak. A tízedik percben Szolarjov révén jött is az egyenlítés. A helyzeteket figyelembe óriási volt a Sportklub fölénye, hiszen Moldován, Farkas, Szolarjov, illetve Valchar ziccereket rontott, sőt utóbbi szólót is.

A második játékrészre némiképp kiegyenlítődött a találkozó, de továbbra is Leo Gudas legényei domináltak. Valchar előnyt szerzett, amelyet Klempa „nullázott le”, majd Papp visszavette a vezetést Szolarjov remek keresztpasszát követően. Közben Farkas kapuvasat ért el, illetve Valchar óriási helyzetben vétett. A túloldalon is akadt, aki megdolgoztatta Onodit, hiszen Péter Zsolt lövését kellett óriási bravúrral védje a csíki kapus.

A harmadik játékrész elején kettős hátrányba került a Sportklub, ami után a Branislav Jura játékvezető irányába mindent bedobáltak a nézők a jégre, így technikai szünet következett. A „szurkolói ráhatás éreztette hatását”, hiszen, amint újfent a jégkorongé lett a főszerep hamar lenullázódott a hátrány. Majd a Brassó kapott erőre. Előbb Nagy Csaba még a kapuvasat faragta szét, ám az 54. percben jött a szépítés részéről. A hajrában Campbell és Valchar is eldönthette volna a meccset. Nem tették így jött a húsz perc hosszabbítás. A felek nagyon fáradtan mozogtak, bár a sárga-kékek jobban bírták a ráadást, gól nélkül ment le a hosszabbítás, így a büntetőlövések döntöttek.

A csíki oldalon senki nem tudott gólt szerezni, míg a túloldalon Gliga és Zabludovszkij is, így Brassóba került a bajnoki cím.

A Sportklub egymás után két idényben is a második helyen zár a román bajnokságban, és akárcsak tavaly ezúttal is 4–2-ra marad alul összesítésben.

Román bajnokság, döntő, 6. Mérkőzés

  • Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–4 (1–1, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1) – sz.u.
  • Gól: Szolarjov (10.), Valchar (25.), Papp (34.), illetve Mihály Á. (4.), Klempa (32.), Nagy Cs. (54.), Gliga (80. – GWS.).

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc végeredmény: 4–2 a Brassó javára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?