A dán kapitány nyíltsisakos meccsre készül a román válogatott ellen

Talán a román válogatott nagyobb nyomás alatt van, mert hazai közonség előtt játszik - mondta Age Fridtjof Hareide, a dán labdarúgóválogatott szövetségi kapitánya, aki nyíltsisakos mérkőzésre számít vasárnap este 21.45-től, ugyanis Christoph Daum tanítványai győzelmi kényszerben vannak.

Meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kolozsvári közönség lelkesedése nagy nyomást gyakorol majd a csapatára, de bízik a játékosaiban.

A vendégek szövetségi kapitánya felidézte, hogy Románia ellen ő is betalált 1980-ban és az utolsó válogatottbeli meccsét is Bukarestbn játszotta 1986-ban. "Nagy tisztelője vagyok a román futballnak, amely nagy hagyományokkal rendelkezik" - tette hozzá.

A sajtótájékoztató után a dánok megtartották hivatalos edzésüket, amelynek első 15 perce sajtónyilvános volt.

A Kolozsvár Arénában vasárnap 21.45-kor kezdődő mérkőzésre minden jegy elkelt, a vendégszektorban mintegy 200 dán szurkolót várnak.

Rugalmas felállással próbálkozik Daum

A román válogatott sajtótájékoztatóján Christoph Daumnak először arra a kérdésre kellett válaszolnia, hogy miért bízta a csapatkapitányi teendőket egy nappal a mérkőzés előtt Vlad Chirichesre. A német szakember azt hangsúlyozta, hogy csapatában több vezéregyésiség is van, Chiriches egyike ezeknek, akiben megbízik.

A felállással kapcsolatban Daum elmondta, szeretne több lehetőséget is kipróbálni, elképzelhető, hogy mérkőzés közben is változtat majd a taktikai formáción.

Daum viccesen ütötte el annak a kérdésnek az élét, hogy egy esetleges vereséggel kockáztatná-e állását. "Eddig nem godoltam erre, de most már fogok. Eddig se anyukán, se a családom, se a játékosaim, se a szövetség nem vetette fel így a dolgokat. Megfordítva a kérdését, egy esetleges győzelem után 10 éves szerződést kapok?" - fogalmazott.

A Napoli védője elmondta, bár győzelmi kényszerben játszanak, erre a mérkőzésre is a szokásos módon készül fel. Az egyik legveszélyesebb ellenfelének Eriksent, volt csapattársát a Tottenhamból tartja.

Cikkünk frissül

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?