Podolski pókhálózott utolsó válogatottbeli meccsén

Nagy játékoshoz méltó módon zárta le nemzetközi karrierjét Lukas Podolski, aki szépségdíjas gólt lőtt az angolok elleni szerdai barátságos mérkőzésen a dortmundi Signal Iduna Parkban.

A lengyel származású támadó a 69. percben ballal engedett egy lövést mintegy 25 méterről, Joe Hartnak esélye sem volt.


Podolski a tavalyi Európa-bajnokság után jelentette be, hogy visszavonul a válogatottból, amelyben immár 130. alkalommal szerepelt. A Nationalelfben egy híján ötven gólt szerzett.

„A válogatottbeli szereplésem vége egy filmhez hasonlított. Nyertünk 1–0-ra és én lőttem a gólt. A bal lábamat az égiektől kaptam ajándékba, mindig számíthattam rá. Büszke vagyok az elmúlt 13 évre” – nyilatkozta a Galatasaray 31 éves labdarúgója.

A hírek szerint a Dortmundtól mindössze száz kilométerre fekvő Kölnből több ezer drukker kelt útra, hogy élőben láthassa Podolski búcsúmeccsét. Az 1. FC Köln exjátékosa a kölnieknek, a dortmundiaknak, illetve minden német futballrajongónak köszönetet mondott a támogatásért.

A stadion déli lelátóján a drukkerek egy óriás méretű molinót feszítettek ki a következő felirattal: „130 meccs, 48 gól, egy legenda. Köszönjük Lukas!”

Kimaradt?