Román-dán vb-selejtező: Stancu kikerült a keretből

Bogdan Stancu kikerült a dánok elleni világbajnoki selejtezőre készülő román labdarúgó-válogatott keretéből. Az edzői és az orvosi stáb tagjai közösen hozták meg a döntést, mivel a Bursaspor támadója vasárnapig nem épült volna fel sérüléséből.

A román válogatott vasárnap este 21 óra 45 perctől Kolozsváron játszik északi csoportriválisával. Az E csoport harmadik helyén tanyázó dánok eddig egy ponttal szereztek többet a román együttesnél.

A válogatott tagjai szerdán a mogoșoaia-i edzőközpontban folytatták a felkészülést a mérkőzésre. Negyedórás bemelegítés után Christoph Daum és segítői labdás gyakorlatokat vezényeltek. A labdarúgók később kis méretű pályán gyakoroltak különböző játékelemeket, majd az edzés végén a pontrúgásokra került a hangsúly.

Még az öltözőbe vonulás előtt néhányan Cosmin Moți kapustehetségét tették próbára. A Ludogorec Razgrad hátvédjének nem jelentett újdonságot ez a szerepkör, mint emlékezetes, a Dinamo egykori játékosa, 2014 nyarán kényszerkapusként két büntetőt is hárított a Steaua elleni BL-selejtezős párharcban.

A román válogatott kerete a dánok elleni mérkőzésre

Kapusok: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Florin Niță (FC Steaua București)
Hátvédek: Cristian Săpunaru (Astra Giurgiu), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Alin Toșca (Betis Sevilla), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorec Razgrad), Iasmin Latovlevici (Karabukspor)
Középpályások: Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua București), Bicfalvi Erik (FK Ural Jekatyerinburg), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo București), Dorin Rotariu (FC Bruges), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)
Szélsők/csatárok: Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (FC Steaua București), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keserü (Ludogorec Razgrad), Gheorghe Grozav (Terek Groznij).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?