Nyert és egyenlített a Brassói Corona jégkorongcsapata

Négy mérkőzés után 2–2-re áll a román jégkorong-bajnokság döntője, a Brassói Corona 4:1 arányban diadalmaskodott a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán rendezett szerdai találkozón.

A vendégek határozottabban kezdték a második idegenbeli mérkőzést, hamar nyomás alá helyezték Onodi Ottó kapuját. Gólt mégis a csíki csapat szerzett, a hatodik percben Dustin Wood kapáslövésével nem tudott mit kezdeni Tőke Zoltán – a tapasztalt kanadai hátvéd emberelőnyből volt eredményes. A Brassói Corona még az első harmadban fordítani tudott, előbb Bíró Gergő hozta össze az egyenlítést, majd öt a négy ellen Roberto Gliga találta el kiválóan a korongot.


A második harmadban egy bunyó borzolta a kedélyeket, Péter Róbert és Bíró Ottó akaszkodott össze, a szlovák játékvezetők pedig végleges kiállítással büntették a játékosokat. A Sportklub hamarosan – Gecse Hugó hibáját követően – kettős emberhátrányba került, de a nehéz helyzetet sikerült kivédekezni. Aztán a 32. percben egyenlő létszámnál Bíró Gergő csak bevette a hazai kaput, így a sárga-kékek kétgólos előnnyel vonultak az utolsó pihenőre.

A brassóiak okos játékkal hozták le a harmadik játékrészt, fegyelmezetten védekeztek és nem ajándékoztak fölösleges kiállításokat az ellenfélnek. A felzárkózási lehetőség Radim Valchar ütőjében volt, de a cseh légiós az 51. percben rávezetést hibázott. Végül a mérkőzést Mihály Árpád gólja zárta le, a csíkszeredai származású csatár a bal felsőbe bombázta a pakkot.

A döntő Brassóban folytatódik pénteken 18.30-tól, majd ugyanebben az időpontban szombaton már újból Csíkszeredában mérkőznek meg a csapatok.

Román jégkorong-bajnokság, döntő, 4. mérkőzés
Csíkszereda,Vákár Lajos Műjégpálya 


Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
gólok: Dustin Wood (7., emberelőnyből), ill. Bíró Gergő (13., 32.), Roberto Gliga (17., emberelőnyből), Mihály Árpád (59.)
kapura lövések: 31–29
kiállítások: 35 perc (ebből Péter Róbert 2+5+20 perces végleges kiállítása), illetve 43 perc (ebből Bíró Ottó 5+20 perces végleges kiállítása, illetve Garrett Clarke 10 perces fegyelmije)
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?