Kilencvenedik tornagyőzelmét ünnepelte Federer

Pályafutása ötödik Indian Wells-i és kilencvenedik tornagyőzelmét ünnepelhette Roger Federer vasárnap este Kaliforniában, miután két szettben legyőzte honfitársát, Stan Wawrinkát a keménypályás mestertorna döntőjében.

A svájci legenda 35 évesen és 7 hónaposan  minden idők legidősebb Masters-tona győztese Andre Agassi óta, aki 34 évesen és 3 hónaposan nyerte meg a cincinnati versenyt 2004-ben.

Összességében a 25. mestertorna győzelemnél tartó Federer a döntő után azt nyilatkozta, hogy meseszerű volt az egész hét, és még a visszatérése elején tart, ezért reméli, egészsége megengedi majd, hogy minél tovább teniszezzen.

A 31 éves Stan Wawrinkának ez volt a harmadik veresége mestertorna döntőben, 2008-ban Rómában Novak Djokovicstól, 2013-ban Madridban Rafael Nadaltól kapott ki, egyszer sikerült Masters-torna trófeát emelnie a magasba, három évvel ezelőtt Monte Carlóban.

A nők versenyét az orosz Jelena Vesznyina nyerte meg, aki szetthátrányból fordítva győzte le honfitársát, Szvetlana Kuznyecovát. A 30 éves orosz sportoló utoljára 2013-ban nyert tornát.

ATP Masters, Indian Wells,

férfi egyes döntő:

  • Roger Federer-Stan Wawrinka 6-4, 7-5.

Női egyes döntő:

  • Jelena Vesznyina-Szvetlana Kuznyecova 6:7 (6–8), 7:5, 6:4

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?